Afbeelding
pixabay.com

Vanaf 18.00 uur vliegverbod India

Algemeen 206 keer gelezen

Vanaf 18.00 uur geldt een vliegverbod voor passagiersvluchten uit India. Dit heeft het kabinet besloten. Het vliegverbod geldt tot in elk geval 1 mei 00.01 uur. Vluchten met vracht en medisch personeel blijven toegestaan.

Minister Van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) stelt het vliegverbod in op aanwijzing van minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid en Welzijn). Er is onzekerheid over de Indiase mutaties en het kabinet wil voorkomen dat Nederland voor passagiers uit India een voorkeursoptie wordt voor inreizen naar de Europese Unie. Het besluit volgt mede op basis van een spoedadvies van het RIVM.

Er geldt al een inreisverbod voor niet EU-ingezeten. Tevens geldt een dubbele testverplichting voor reizigers uit hoog risicolanden en een dringend quarantaine-advies. Uit voorzorg stelt het kabinet nu ook een vliegverbod in. Wekelijks komen zo’n zeven vluchten vanuit India naar Nederland. De meeste van de passagiers zijn transferpassagiers. Voor Nederlanders die niet kunnen terugkeren uit India, geldt het advies een veilig onderkomen te zoeken. Ook geldt nog steeds een vliegverbod voor passagiersvluchten naar Nederland vanuit Zuid-Afrika en landen in Zuid-Amerika. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant