Afbeelding
Foto: PR

De beste voorlezer van provincie Zuid-Holland is Mohammed Oulad Chaib!

Algemeen 192 keer gelezen

Regio – Na een spannende voorleesfinale heeft Mohammed Oulad Chaib van Basisschool De Schatkaart uit Delft de provinciale finale van De Nationale Voorleeswedstrijd 2021 gewonnen.

Meer dan 375 deelnemers in Zuid-Holland
Het is een bijzonder knappe prestatie om provinciaal voorleeskampioen te worden. Hiervoor heeft Mohammed Oulad Chaib het moeten opnemen tegen maar liefst meer dan 375 schoolkampioenen uit de provincie. Eerst in de lokale voorronde, daarna tijdens de provinciale finale. De provinciale finale werd georganiseerd door Probiblio. In heel Nederland hebben meer dan 2.830 scholen hun schoolkampioen opgegeven voor de vervolgrondes in hun provincie.

Landelijke finale
Op woensdag 26 mei aanstaande zal Mohammed de provincie Zuid-Holland vertegenwoordigen tijdens de landelijke finale van De Nationale Voorleeswedstrijd. Hij neemt het dan op tegen de andere elf provinciale finalisten. De uiteindelijke winnaar mag zich een jaar lang ‘De Nationale Voorleeskampioen 2021’ noemen. Daarnaast wordt De Nationale Voorleeskampioen 2021 voor een jaar kinderdirecteur van het Kinderboekenmuseum. Hij of zij krijgt een belangrijke rol bij de start van tentoonstellingen en evenementen en zal erop toezien dat het museum leuke dingen organiseert voor kinderen van 3 tot en met 13 jaar. De finale is een feestelijke ochtend in TivoliVredenburg in Utrecht. Er is een deskundige jury, leuke en actieve presentatie en er wordt natuurlijk veel voorgelezen. Omdat er door corona geen bussen vol klasgenoten naar TivoliVredenburg kunnen komen, wordt er een livestream opgezet. Zo kunnen klasgenootjes, de leerkracht en de familie hun finalist toch aanmoedigen.

De Nationale Voorleeswedstrijd
De Nationale Voorleeswedstrijd wordt dit jaar voor de achtentwintigste keer gehouden en is een initiatief van Stichting Lezen in samenwerking met de bibliotheken. De betrokken organisaties willen met de wedstrijd een breed publiek laten zien dat voorlezen niet alleen belangrijk, maar vooral ook erg leuk is. De Nationale Voorleeswedstrijd wordt mede mogelijk gemaakt door de Nederlandse Boekenbon. Meer informatie kun je vinden op: www.denationalevoorleeswedstrijd.nl.

Uit de krant