Afbeelding
Foto: Pixabay

Inspreekbijeenkomst Provinciale Staten over Regionale Energiestrategieën

Algemeen 234 keer gelezen

Provinciale Staten nodigen inwoners, bedrijven en maatschappelijke organisaties uit om in te spreken en hun mening te geven over de Regionale Energiestrategieën (RES’en).

In het Klimaatakkoord is besloten dat gemeenten, provincies en waterschappen gezamenlijk regionale energiestrategieën (RES’en) gaan opstellen. In een RES wordt aandacht besteed aan de beschikbaarheid en verdeling van warmtebronnen op regionaal niveau en aan locaties voor de opwek van duurzame elektriciteit, bijvoorbeeld via zonnepanelen of windturbines.

 Op 16 juni nemen Provinciale Staten van Zuid-Holland een besluit over de zeven RES’en 1.0 voor onze provincie, waaronder de RES van de regio Rotterdam-Den Haag, waar de gemeenten Brielle, Hellevoetsluis, Nissewaard en Westvoorne onder vallen.

Provinciale Staten horen graag uw mening op 14 mei tijdens een inspreekbijeenkomst over de gemeente overstijgende onderdelen van de zeven Zuid-Hollandse energiestrategieën. De volksvertegenwoordigers zullen dit gebruiken bij de voorbereiding op de besluitvorming.

U kunt zich tot maandag 10 mei 12.00 uur aanmelden bij commissiegriffier Ruby Horst r.horst@pzh.nl o.v.v. ‘Inspreekbijeenkomst RES. Vermeld bij uw aanmelding uw naam, e-mailadres telefoonnummer.

De inspreekbijeenkomst is digitaal via Microsoft Teams. De inspraakbijeenkomst van 14 mei vervangt de mogelijkheid tot inspreken over de RES’en tijdens de commissievergadering. Indien er beperkt gebruik gemaakt wordt van de inspreekbijeenkomst, dan vervalt 14 mei. De aangemelde insprekers kunnen dan alsnog inspreken tijdens de vergadering van de commissie Bereikbaarheid en Energie op 26 mei. 

Meer informatie over de Regionale Energiestrategieën kunt u vinden op de website van de provincie Zuid-Holland: www.zuid-holland.nl/onderwerpen/energie en www.energiekvoorneputten.nl.

Geïnteresseerden die de inspreekbijeenkomst willen volgen, kunnen deze live en achteraf bekijken via http://zuid-holland.notubiz.nl/

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant