Weet u wie uw buren zijn en zegt u ze gedag...
Weet u wie uw buren zijn en zegt u ze gedag...

Hoe betrokken voelt u zich in uw buurt?

Algemeen 489 keer gelezen

Hellevoetsluis - Weekblad Groot Hellevoet heeft in samenwerking met onderzoeksbureau Toponderzoek een onderzoek gehouden over ‘Betrokkenheid in de buurt ‘onder de respondenten van TipHellevoetsluis.nl.

Hoe betrokken voelen onze respondenten zich bij onze gemeente? Op deze vraag antwoord 52% van de respondenten een beetje betrokken, 20% voelt zich betrokken.

Stelt u zich eens voor dat u zou mogen beslissen wat er in de komende 10 jaar in uw buurt gebeurt. Wat zou u dan veranderen of verbeteren?” Maar liefst 85% weet een verbetering of verandering.” Enkele voorbeelden van wat onze respondenten graag veranderd zouden zien in onze gemeente. Meer groen en een beter groenonderhoud is een veel gegeven antwoord. Ook betere parkeergelegenheid, snelheidsbeperkende maatregelen werden veelvuldig genoemd in de toelichtingen. Alsook overlast door arbeidsmigranten. En ook het volgende: ‘Bij de scholen zou ik hobbels in de weg plaatsen zodat men er niet hard kan rijden, zo ook op de andere doorgaande wegen wat al 30 km zone is maar niet aan gehouden wordt. - Iedere woonkern een eigen fysieke locatie waar in ieder geval de eigen inwoners activiteiten kunnen organiseren. - Speelvoorziening netter onderhouden. - Misschien een bijdrage aan inwoners zodat er meer groen in de tuinen komen? - Een hondenuitlaat losloopplaats aanleggen. - Beter OV binnen Hellevoetsluis en naar Rotterdam.’

Vindt u dat uw buurt in het afgelopen jaar veranderd is? ‘Ik woon te midden van de horeca en nu die al een tijd dicht is, begint de buurt achteruit te gaan. Het wordt saai, somber en rommelig. - De buurt verpauperd, zie het hard achteruit gaan de laatste jaren. - De buurt is er qua personen en contact vooruit gegaan alleen er word te weinig aan onderhoud gedaan aan de woningen daardoor gaat het aangezicht in de buurt erg achteruit. - Sommigen zijn even asociaal als in t begin.’

En hoe zit het dan met onze buren? Bijna de helft, 45 %, zegt weleens een praatje te maken met de buren. 26% komt bij elkaar over de vloer en 14% kent zijn buren wel bij naam maar zegt alleen gedag. Op de vraag: ‘Heeft u bewust gekozen voor de buurt waarin u woont?’ antwoordt 67% van de respondenten ja. En 33% van de respondenten acht de kans groot dat zij hun hele leven in dezelfde buurt blijven wonen.

Wilt u weten wat de respondenten hebben geantwoord op alle vragen? Kijk dan op www.tiphellevoetsluis.nl voor het gehele onderzoek. Wilt u meedoen met de volgende raadpleging van TipHellevoetsluis meldt u dan aan via deze website.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant