In het maaibestek is de manier van maaien opgenomen.
In het maaibestek is de manier van maaien opgenomen.

Maaibestek: minder kort en gefaseerd maaien

Algemeen 427 keer gelezen

Regio - In deze rubriek Buiten gewoon groen vertelt waterschap Hollandse Delta iedere week iets actueels over de prachtige natuur in onze omgeving. Hollandse Delta verzorgt veel natuur buiten de bebouwde kom.

Nu het warmer wordt, begint het gras en het riet weer te groeien. Dit betekent dat er binnenkort weer moet worden gemaaid. Het waterschap doet dit meestal niet zelf. Per regio werkt waterschap Hollandse Delta samen met plaatselijke aannemers.

Op dit moment kunnen aannemers zich inschrijven om het werk de komende jaren te gaan uitvoeren. Vanaf juni gaan de aannemers met nieuwe contracten aan de slag. Een maaibestek is zo’n contract waarin de meest voorkomende werkzaamheden staan.

De aannemer werkt op een manier en volgens een planning die is afgesproken in de contracten of maaibestekken. Ook de manier van maaien is hierin vastgelegd. In de nieuwe contracten staat: minder kort maaien, meer gefaseerd maaien en het gemaaide gras een paar dagen langer laten liggen en dan pas opruimen. Zo zorgt het waterschap voor meer duurzaam beheer, biodiversiteit en ecologische verbinding. Waterschap Hollandse Delta controleert het onderhoud en overlegt regelmatig met de aannemers over de planning en uitvoering. Want goede samenwerking levert een nog beter resultaat

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant