Afbeelding
Foto: gemeente Hellevoetsluis
Column burgemeester

Dank aan onze Duncan

Column 482 keer gelezen

Volgende maand gaat het Eurovisie Songfestival 2021 toch plaatsvinden in Rotterdam. De versie van 2020 werd geannuleerd vanwege corona. Dit jaar gaat het festival door als fieldlab, met strikte coronamaatregelen. Hoe leuk is het dan dat we de laatste weken weer veel over onze Duncan Laurence horen. De Hellevoetse winnaar van het Eurovisie Songfestival 2019 mag de openingsact live in Ahoy verzorgen. Hij heeft sinds die overwinning hard gewerkt aan zijn carrière, dus het miljoenen publiek zal hem zeker weer verwelkomen.

Een paar weken geleden verscheen Duncan bij een ontbijtshow op de Amerikaanse TV, waarbij de presentatoren probeerden uit te vogelen waar Hellevoetsluis op de kaart lag (bij Haarlem...) en vervolgens hoe je het moest uitspreken. Daar was blijkbaar op geoefend, want het klonk best goed.

Vorige week werd ik ‘s avonds tegen elf uur gebeld door de manager van Duncan Laurence, met de vraag of hij de volgende dag een duet bij de vuurtoren mocht opnemen. Het zou prachtig weer worden en de planning was dat de Amerikaanse zangeres Fletcher, haar deel van het duet zou opnemen in Los Angeles aan zee bij een ondergaande zon en Duncan zijn deel bij het Haringvliet. Alles zou de week erna uitgezonden worden bij de Ellen DeGeneresshow, ook weer op Amerikaanse TV.

Daar word je als burgemeester helemaal vrolijk van. Een talent uit Hellevoetsluis dat zich internationaal aan het ontwikkelen is en zich nog altijd verwant voelt met zijn ‘hometown’. Vele mensen zetten zich in om dit mogelijk te maken en Duncan en zijn crew maakten schitterende opnames.

Het was leuk om Duncan weer te spreken en te horen hoe goed het met hem gaat; nog altijd schrijft hij dagelijks liedjes en hij geniet van de aandacht vanuit Amerika. Na een zonnige dag verdween de zon jammer genoeg in de wolken. Dus geen zonsondergang. Toch was het een prachtige opname. Zijn winnende songfestivalnummer ‘Arcade’ klonk over het Haringvliet tegen een koele blauwe lucht, eindigend met een mooi plaatje van onze vuurtoren. Als die Amerikanen toch eens wisten dat onze haven dit jaar al 400 jaar bestaat; dat maakt het nog specialer. Een mooie start van dit jubileumjaar. Met dank aan onze Duncan.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant