De award werd door Rafael Deroo (EFFORTS) overhandigd aan wethouder cultuur Margriet den Brok.
De award werd door Rafael Deroo (EFFORTS) overhandigd aan wethouder cultuur Margriet den Brok.

European Fortress Award 2020 voor Hellevoetsluis

Algemeen 548 keer gelezen

Hellevoetsluis - Onze stad heeft onlangs de ‘European Fortress Award 2020’ in ontvangst mogen nemen. De onderscheiding is door EFFORTS uitgereikt aan Hellevoetsluis voor de vele activiteiten op en over de verdedigingswerken, die ondanks corona, in 2020 zijn georganiseerd.

Wethouder Margriet den Brok is erg trots op de onderscheiding: "We staan als Hellevoetsluis bekend om onze rijke historie. De verdedigingswerken zijn hier een belangrijk onderdeel van. Daar zijn we trots op en daarom delen we dit graag met inwoners en bezoekers. Stichting Verdedigingswerken Hellevoetsluis zet zich hier actief voor in. Deze onderscheiding is dan ook vooral te danken aan hun inzet."

Stichting Verdedigingswerken Hellevoetsluis beheert een complex van verdedigingswerken en bunkers in de Hellevoetse Vesting. Met een grote groep vrijwilligers organiseren zij verschillende activiteiten voor inwoners en bezoekers, jong en oud. Met deze activiteiten wil de stichting kennis over de verdedigingswerken met zoveel mogelijk mensen delen. Vanwege de coronamaatregelen was er in 2020 een aangepast programma. Ondanks de situatie heeft de stichting met veel belangstelling activiteiten in de buitenlucht georganiseerd. EFFORTS is een Europese federatie voor verdedigingswerken (European Federation of Fortified Sites) waar gemeente Hellevoetsluis sinds 2019 lid van is.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant