Zodra de maatregelen het toelaten, kan er heerlijk gekookt worden in de Buurtkamer.
Zodra de maatregelen het toelaten, kan er heerlijk gekookt worden in de Buurtkamer.

Nieuwe keuken in Buurtkamer Ons Midden

Algemeen 437 keer gelezen

Hellevoetsluis - In 2016 startte een unieke pilot in Nieuw-Helvoet. De oude peuterspeelzaal aan de Bremstraat werd aangewezen als nieuwe ontmoetingsplek voor deze wijk.

Bewoners, ondersteund door de welzijnspartijen DOCK, PUSH en SBO, mochten samen bepalen welke activiteiten er georganiseerd zouden worden en waren samen verantwoordelijk voor de uitvoering hiervan en het beheer van de ruimte. Het werd een plek voor bewoners door bewoners. Inmiddels is er een trouwe groep vrijwilligers die, tot corona om de hoek kwam kijken, een mooi weekprogramma had samengesteld met ruimte voor andere gebruikers, zoals de Zuidwester, Buurtcirkel van Pameijer en Stichting inloophuis Entrada.

Er was echter nog altijd één grote wens en dat was een nieuwe keuken. Dankzij financiële bijdragen van het Oranje Fonds, Deltaport Donatiefonds, Rabobank Zuid-Hollandse eilanden en Rotaryclub Hellevoetsluis konden de vrijwilligers een mooie keuken uitzoeken bij Van den Berg Keukens. De vrijwilligers kunnen niet wachten tot de maatregelen weer versoepeld worden en de Buurtkamer weer open mag. Dan kunnen de verschillende groepen gebruikmaken van de keuken, kan het Buurtdiner weer opgestart worden en kunnen de plannen uitgevoerd worden voor een kinderkookclub en jongeren die voor ouderen koken.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant