De ondertekenaars willen aan de slag met de gezondheid van de inwoners van Voorne-Putten.
De ondertekenaars willen aan de slag met de gezondheid van de inwoners van Voorne-Putten.
Video

Preventieakkoord Gezonde Voeding ondertekend door gemeenten

Algemeen 514 keer gelezen

Voorne-Putten - De vier gemeenten op Voorne-Putten willen de bewustwording rondom gezonde voeding en een gezonde leefstijl vergroten onder de inwoners. Daarom hebben Westvoorne, Hellevoetsluis, Nissewaard, Brielle en 26 partners op Voorne-Putten het Preventieakkoord Gezonde Voeding ondertekend.

“Wij zijn trots op dit akkoord, waar we als gemeenten nauw samenwerken met uiteenlopende partners van een supermarkt tot welzijnsorganisatie en van bank tot tuinder, om samen gezonde voeding te bevorderen voor iedereen. Daarbij maakt het niet uit of je een smalle beurs hebt of een dikke portemonnee”, aldus wethouder Bert van Ravenhorst (Brielle), ook namens wethouders Van der Velde (Hellevoetsluis) en Borgonjen (Westvoorne). Het akkoord is een uitwerking van het landelijke preventieakkoord en is erop gericht de bewustwording rondom gezonde voeding en een gezonde leefstijl te vergroten.

Het afgelopen jaar zijn gesprekken gevoerd met o.a. maatschappelijke organisaties, supermarkten, tuinders, restaurants, koks en bewoners. Zo willen de ondertekenaars van het akkoord met inwoners op Voorne-Putten samen gezond koken en eten in wijk en dorp stimuleren. Gezonde keuzes moeten bekender, lekker, leuk, betaalbaar en aantrekkelijk gemaakt worden. Gezondheidsachterstanden van nieuwkomers en mensen die in armoede leven en/of schulden hebben worden aangepakt via specifieke initiatieven. Overgewicht voorkomen door gezond eten en drinken en meer bewegen. En het streven is gezonde en duurzame voeding voor mensen in zorginstellingen en in ziekenhuizen. Tot slot: ouderen die langer zelfstandig thuis wonen moeten vers en divers kunnen blijven eten en drinken om ondervoeding te voorkomen.


Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant