Afbeelding
Foto: Wil van Balen

Water Natuurlijk houdt filmwedstrijd voor jeugd

Algemeen 251 keer gelezen

Regio - Water Natuurlijk Hollandse Delta wil een beeld van de waterkwaliteit gezien door de ogen van de jeugd. Nederland is een waterland, maar met het zogenaamde waterbewustzijn is het slecht gesteld. Water Natuurlijk werkt hieraan door het belang van water voortdurend onder de aandacht te brengen. Nu met een filmwedstrijd voor de jeugd.

Leven met het water heeft ons land en zijn bewoners gevormd. Dat geldt zeker voor de Hollandse Delta. Overal in het landschap zijn de sporen hiervan zichtbaar. Rivieren, dijken, polders en sloten zijn beeldbepalend. We worden dus voortdurend met onze neus op de feiten gedrukt. Toch zijn heel veel mensen niet doordrongen van het belang van water. Er is veel onderzoek gedaan naar dit zogenaamde waterbewustzijn en dat is laag. Schoon water uit de kraan is vanzelfsprekend. Droge voeten is normaal terwijl we wel onder zeeniveau wonen. Overstroming lijkt uitgesloten en veiligheid boven alle twijfel verheven. De realiteit is toch anders.

Realiteit onder ogen zien
Water vervuiling met plastic soep als dramatisch hoogtepunt. Verdroging waardoor het telen van voedsel een probleem wordt. Wateroverlast neemt toe door klimaatverandering. Zeespiegelstijging met gevolgen voor de veiligheid. Gifstoffen in drinkwaterbronnen. Allemaal problemen waarmee we dagelijks geconfronteerd worden.   Draagvlak onder de bewoners en betrokkenheid bij water is dan noodzakelijk. Het water bewustzijn moet groeien en voor Water Natuurlijk is de jeugd hierin de spil.

Filmwedstrijd
Met een filmwedstrijd wil Water Natuurlijk inzicht krijgen in wat de jeugd vindt van ons water. Ze ook aan het denken zetten en hun ouders erbij betrekken. Water Natuurlijk vraagt jongeren van 8 tot 16 jaar die wonen in de Hollandse Delta hun beeld van water te filmen.

De filmpjes van maximaal 1 minuut worden beoordeeld door een jury van leeftijdsgenoten. De winnaar krijgt een supboard. Een mooie prijs die garant staat voor veel waterplezier.De inzendingstermijn eindigt op 6 mei 2021.  Voor meer informatie over de filmwedstrijd: https://www.waternatuurlijk.nl/hollandse-delta-wn/hollandse-delta-wn

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant