Het hele gezin is welkom bij het Vrouw & Kind Centrum.
Het hele gezin is welkom bij het Vrouw & Kind Centrum.

Vrouw & Kind Centrum in het Van Weel Bethesda Ziekenhuis

Algemeen 245 keer gelezen

Dirksland - Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis heeft een nieuw Vrouw & Kind Centrum met onder andere een volledig vernieuwde kinderafdeling en kraamsuites.

In dit bijzondere centrum is alle medische zorg voor vrouwen en kinderen verenigd: gynaecologie, verloskunde en kindergeneeskunde zijn dichtbij elkaar gebracht. Het centrum levert zorg voor vrouwen, zwangere vrouwen, kraamvrouwen, pasgeborenen en kinderen tot 18 jaar.

Vanuit de visie en de kernwaarden biedt Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis gezinsgerichte zorg; het zoveel mogelijk bij elkaar houden van een gezin. De hechting tussen moeder en kind, en partner en kind, begint vanaf de geboorte. Door gezinsgerichte zorg is het mogelijk om moeder, partner en kind bij elkaar op één kamer te plaatsen. Mariska Shekary, medisch lid van de Raad van Bestuur van CuraMare vertelt: "Gezinsgerichte zorg is een wijze van zorgverlening die past binnen het huidige tijdsbeeld. Het gezin speelt hierbij een centrale rol. De moeder en haar gezin worden als een eenheid gezien. De (aanstaande) moeder en haar partner worden vanaf de opname actief betrokken in de zorg en bij de keuzes en beslissingen die hierbij komen kijken." Ook voor ouders van zieke pasgeborenen komen er steeds meer mogelijkheden om bij het kind te verblijven. De zorg wordt geleverd door een multifunctioneel team van gespecialiseerde medewerkers, zoals kinder-, obstetrie en gynaecologieverpleegkundigen, verloskundigen, kinderartsen en gynaecologen. Binnen het Vrouw & Kind Centrum werken de volgende afdelingen nauw met elkaar samen: kinderafdeling, geboortecentrum, gynaecologie, verloskunde, poliklinieken kindergeneeskunde en gynaecologie.

Uit de krant