Afbeelding
Foto: De Boekenberg

Meer dan 800 kinderen doen mee met Bieb Dictee!

Algemeen 144 keer gelezen

Hellevoetsluis - Leesbevordering onder jeugd is een belangrijk thema waar Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta  zich sterk voor inzet. Een dictee organiseren is niet nieuw maar online via een livestream wel. Met een professionele livestream beleefde Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta  in samenwerking met De Boekenberg in Spijkenisse vrijdag 19 maart een prachtig online event. Ruim 800 kinderen in de leeftijd 8 t/m 12 jaar deden vanuit de klas mee aan Bieb Dictee en testten zo hun taalkennis.

‘Leer de jeugd schrijven in plaats van yoga’ kopte een krantenartikel laatst. Leesvaardigheid en taalvaardigheid onder jeugd is een uitdaging. Terwijl goed kunnen lezen en schrijven effect heeft op de rest van je leven. De Boekenberg zet zich hier sterk voor in en Bieb Dictee afgelopen vrijdag sloot daar naadloos op aan. Dat het zo’n succes was is daarom extra leuk.

Meer dan 800 kinderen deden mee aan het kinderdictee van jeugdschrijfster Janneke Schotveld. Janneke, bedenkster van Superjuffie, heeft een mooi verhaal geschreven dat kinderen woord voor woord moesten opschrijven inclusief leestekens. Voor de volwasseneditie, een uur later, had actrice en schrijfster Nhung Dam allerlei taalkundige valkuilen verzameld in een mooi verhaal. Circa honderd volwassenen schreven mee met dit dictee. 

Nieuwsgierig geworden of had je erbij willen zijn? De dictees zijn tijdelijk terug te kijken via het Youtube-kanaal van De Boekenberg:

Kijk voor het laatste lokale nieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Uit de krant