Stadsreus, Gehakkelde aurelia, Soldaatjes, allemaal insecten soorten die we een handje kunnen helpen. Foto:  Gert Huijzers.
Stadsreus, Gehakkelde aurelia, Soldaatjes, allemaal insecten soorten die we een handje kunnen helpen. Foto: Gert Huijzers.

Help een handje mee om de biodiversiteit te herstellen

Algemeen 135 keer gelezen

Regio - Water Natuurlijk Hollandse Delta zet zich actief in voor herstel van biodiversiteit in nauwe samenwerking met het nationale Deltaplan Biodiversiteitsherstel. Er is nu een simpele instructie voor hoe iedereen met een tuin of een balkon kan helpen.

De Stichting Deltaplan Biodiversiteitsherstel is een landelijk initiatief van onder andere landbouw- en natuurorganisaties en universiteiten om het verlies aan variatie in planten en diersoorten om te buigen naar herstel. Daarom heeft de stichting een biodiversiteitswijzer gelanceerd.
De wijzer is een eenvoudige instructie voor iedereen met een tuin of een balkon. Aan de hand van 6 vragen over je persoonlijke situatie en interesse krijg je te lezen wat je zou kunnen doen om bijvoorbeeld vlinders in je tuin te krijgen. Of om hommels of vogels een handje te helpen. Je leert welke planten je het beste kan gebruiken voor bijen en vlinders. Hoe je bij het onderhoud rekening kan houden met de dieren in je directe omgeving. Ook hoe je de dieren kan herkennen en kan melden voor onderzoek naar biodiversiteit. Dat is leuk en leerzaam voor iedereen, ook voor kinderen. Lees meer op www.samenvoorbiodiversiteit.nl

Uit de krant