Afbeelding
Foto: Wil van Balen

Huiseigenaren én huurders besparen energie met RREW subsidie

Algemeen 974 keer gelezen

Hellevoetsluis - Gemeente Hellevoetsluis heeft van de Rijksoverheid € 827.000,00 ontvangen uit de Regeling Reductie Energiegebruik Woningen (RREW). De gemeente kan hiermee huurders en huiseigenaren stimuleren om energie te besparen in hun woning.

Met deze subsidie gaat gemeente Hellevoetsluis huurders en huiseigenaren eenvoudige energiebesparende maatregelen aanbieden, die de bewoners zelf kunnen aanbrengen. Denk hierbij aan bijvoorbeeld tochtstrips, ledlampen en radiatorfolie. Maar ook het energiezuinig laten inregelen van verwarmings- of ventilatiesystemen en het aanbieden van adviesgesprekken behoren tot de mogelijkheden.

Wethouder Peter Schop: “Ik ben blij dat we met deze regeling naast de huiseigenaren nu ook huurders kunnen helpen. Door eenvoudige maatregelen te nemen kunnen inwoners flink besparen op hun energierekening. Bovendien levert het een comfortabelere woning op én is het ook nog eens goed voor het milieu. Ik hoop dat we hiermee aan nog meer mensen laten zien, dat energie besparen vaak minder ingewikkeld is dan het lijkt.”

Opvolger van de RRE subsidie
Eerder ontving de gemeente al de RRE subsidie. Hellevoetse woningeigenaren kunnen daarmee voor 90 euro bij de WoonWijzerWinkel besteden aan energiebesparende producten. Ook kunnen zij kiezen voor een woonwijzerscan of een uitgebreid adviesgesprek. Nieuw aan de RREW subsidie is dat nu ook huurders mee kunnen doen en een woonwijzerbox of advies kunnen aanvragen. De Woonwijzerwinkel, het officiële Energieloket van de gemeente en Stichting Milieu Dichterbij gaan de werkzaamheden voor deze subsidie in opdracht van de gemeente uitvoeren.

Wanneer de gemeenteraad akkoord gaat met het vrijgeven van de subsidiegelden kan de actie in juni 2021 van start gaan.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant