Afbeelding

CDA-heemraad legt per direct functie neer

Algemeen 712 keer gelezen

Regio - Maandag 15 maart werd een onderzoeksrapport over de bestuurscultuur binnen het Waterschap Hollandse Delta openbaar. CDA-heemraad Leo Stehouwer heeft per direct zijn functie neergelegd.

Aanleiding voor het onderzoek waren de waarnemingen van de in 2020 aangestelde dijkgraaf, waarna de Verenigde Vergadering (VV) van Waterschap Hollandse Delta in december jl. besloot een extern onderzoek te laten uitvoeren. Uit het rapport wat nu is verschenen blijkt dat er een verziekte bestuurscultuur is ontstaan. Het rapport concludeert dat onderlinge uitsluiting en een groeiend wantrouwen over meerdere bestuursperioden heeft plaatsgevonden en vandaag-de-dag ernstige gevolgen heeft voor het functioneren van het Waterschap. Om dit te doorbreken, zou dit college moeten aftreden en ruimte moeten maken voor een breed gedragen en gesteund college waarbij uitsluitingen geen rol spelen. Deze conclusie en voorgestelde oplossing wordt door het CDA gedeeld. CDA-heemraad Leo Stehouwer heeft daarom per direct zijn functie neergelegd.

“We betreuren dat een geweldige bestuurder als Leo op basis van de aanbevelingen in dit rapport dit moeilijke besluit moet maken, maar het is een besluit wat wij uiteraard wel ondersteunen,” aldus CDA-fractievoorzitter Branco Winkels. “Hoewel wij het volste vertrouwen in Leo hebben, is het eerst zaak dat het Waterschap weer goed kan functioneren om de uitdagingen op te pakken waar we de komende jaren voor staan. En we verwachten dat het CDA een rol kan spelen in deze uitdagingen en de toekomst van het Waterschap Hollandse Delta.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant