Katy wordt door haar pupillen en de Oudenhoornaars in het zonnetje gezet
Katy wordt door haar pupillen en de Oudenhoornaars in het zonnetje gezet

Steunpilaar in het zonnetje met gouden hoorntje

Algemeen 411 keer gelezen

Oudenhoorn - Met een ‘gouden hoorntje’, giften en veel waardering bedankte Oudenhoorn Katy de Bruin, de drijvende kracht achter buurtsuper Ouden-Heijn.

Het winkeltje, waar verstandelijk beperkte pupillen van de Zuidlandse jongerenzorgvoorziening Westenrijck de klanten bedienen, vulde jaren geleden al in bescheiden mate het gat op dat ontstond nadat de lokale supermarkt de deuren sloot.

In coronatijd bleek dat winkeltje om de hoek helemaal een uitkomst. Dorpelingen kunnen er terecht voor verse groente van de Zuidlandse ‘Koekendorp' boer, boodschappen van AH Heenvliet, brood van bakker Reedijk en handgemaakte cadeauartikelen. Katy haakte in op de aangescherpte covid-19 beperkingen door de verkoop niet alleen coronaproef aan de deur voort te zetten, maar samen met vrijwilligers ook een bescheiden bezorgservice op te zetten. Bestellingen worden desgewenst bij oudere klanten thuis bezorgd. Dat Katy in deze coronatijd niet alleen een zonnetje is voor Oudenhoornaars maar ook voor haar Westenrijck pupillen, maakten die duidelijk met een onder leiding van chef houtbewerking Koen zelfgezaagd en beschilderd zonnetje. "Jij hebt je onmisbaar hebt gemaakt met je winkeltje", benadrukte Hélène Wezemer van het organisatiecomité. ‘Je verdient dit, Katy. Je staat altijd voor iedereen klaar,' is de boodschap van de dorpelingen. Daar sloot de directie van Westenrijck zich bij aan.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant