Afbeelding
Foto: PR
Column

Mastah!!

Algemeen 345 keer gelezen

Je bent jong en je stemt niet. Jammer, dat jij dit waarschijnlijk niet leest. En Groot Hellevoet zit niet op Insta.

Vanaf 18 jaar heb je echt wat te zeggen! Daarvoor wilde je dat ook al graag, je ging in groep 8 in opstand, bepaalde daarna op school zelf wel wat voor kleding je aantrekt en je ouders, ja je ouders, die begrijpen er helemaal niets van. Jij weet zelf het beste hoe het moet.

Of het nu gaat over het verkeer, alcohol, geld verdienen, corona, jij weet het! ‘Daar in Den Haag’, daar snappen ze het niet. Weer zo’n duffe persco van Mark Rutte en die vent met die schoenen……

Vanaf 18 jaar kun jij al die luitjes de mond snoeren! Cala boca, tapi movo of tatup mulut zeggen jullie toch? Je hebt een brief ontvangen met een stemoproep. Eens, een brief, naar een stemlokaal gaan, een kruisje zetten, het is niet styling! Het is ronduit ouderwets, iets voor oldies. Waarom kan dat stemmen niet met je cella, je Digid app die je ook gebruikt voor je DUO, belastingen en doekoe zaken?

Als je nog één keer op die sjakie manier gaat stemmen, dan kun jij het over 4 jaar regelen! Wie? Nou jij!

Voorbeeldje, ik hou het binnen Hellevoetsluis. Hier wonen ongeveer 9.000 mensen tot en met 35 jaar. De grootste partij kreeg bij de gemeenteraadsverkiezingen 6.767 stemmen. Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2017 kreeg de VVD in Hellevoetsluis 5.675 stemmen. In totaal werden ongeveer 23.000 stemmen uitgebracht. Let op! Dit is dus zonder de stemmen van de jongeren!

Als jongeren het zouden willen: weg grootste partij! Of anders gezegd: jongeren maken uit wat er gebeurt in Hellevoetsluis. Willen jullie nog meer voorbeelden? Ik doe geen moeite, jullie lezen dit niet. Wie weet lezen jullie het onderste deel van deze tekst wel, net als vroeger op school. Je leest de inleiding en het slot en je weet genoeg!

Als je iedereen nou echt wilt vertellen hoe het beter kan, ga dan stemmen! Het is op 17 maart en je kunt gaan tussen half 8 ’s morgens (je lijkt wel gek) en 21 uur in de avond. Als je allemaal stemt, ben je gewoon de baas.

Jullie zijn gewoon mastah!!

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant