Afbeelding
Foto: Pixabay

Patiënten huisarts kunnen dossier online inzien

Algemeen 740 keer gelezen

Hellevoetsluis - Patiënten vanaf 16 jaar van de huisartsen in Hellevoetsluis kunnen online hun medisch dossier inzien en in sommige gevallen medicatie aanvragen, vragen stellen en afspraken maken.

Hierdoor worden patiënten sneller geholpen en staan zij niet in de wacht aan de telefoon. De patiënt kan in de beveiligde omgeving inloggen via de website van de huisarts. Huisarts Van Deelen, van huisartsenpraktijk Nieuwenhoorn: “Als een patiënt bij de huisarts is geweest, maakt deze een kort verslag in het medisch dossier. Met de online inzage kunnen patiënten thuis het verslag en gemaakte afspraken nog eens rustig nalezen We zijn bij dat de regiocoalitie dit project begeleidt voor alle huisartsenpraktijken op Voorne putten en Goeree Overflakkee.”

Het project OPEN, waar de online inzag onder valt, is een initiatief van de zorggroepen Cohaesie en Haringvliet en KIEK. OPEN is een vierjarig programma dat eerstelijns zorgverleners helpt om iedereen die dat wil veilig en betrouwbaar, digitaal toegang te verlenen tot de eigen gezondheidsgegevens.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant