Een blijk van waardering voor deze gezellige groep opruimers.
Een blijk van waardering voor deze gezellige groep opruimers.

De Pluim van de Arbeid voor Opruimers Hellevoet

Algemeen 199 keer gelezen

Hellevoetsluis - Uit handen van de fractievoorzitter PvdA Daan Dankaart ontving Opruimers Hellevoet afgelopen donderdag de Pluim van de Arbeid 2021 voor hun tomeloze inzet in het opruimen van het zwerfvuil in Hellevoetsluis.

Dankaart keek in zijn speech terug op het succes en explosieve groei van het aantal opruimers in een relatief korte tijdspanne. En wat hem daarbij opvalt is het verbinden van mensen en het gezellig samenzijn in de buitenlucht. Het sociale aspect is voor oprichters Hans en Adrie een belangrijk onderdeel van de Opruimers. "Mensen met elkaar in contact brengen, leuke maar ook ontroerende verhalen met elkaar delen, gewoon even met z’n tweeën rapen, eenzame mensen meenemen, vriendschappen sluiten en ondertussen schone wijken en plantsoenen, dat vinden we mooi om te ervaren" aldus de oprichters.

Dat was ook één van de redenen voor de PvdA om de Pluim dit jaar aan de Opruimers Hellevoet toe te kennen. Hellevoet blijkt hierin een katalysator voor anderen en nieuwe initiatieven. Zo is in Brielle sinds vorige week, naar idee van de Opruimers Hellevoet, gestart met het opruimen. Voor Opruimers Hellevoet is het een grote waardering, dat de politiek zich steeds meer betrokken voelt bij het vrijwilligerswerk van de Opruimers Hellevoet. Dankaart heeft inmiddels zelf ook de knijper en vuilniszakring aangevraagd.

Uit de krant