Afbeelding

Kappers zetten het licht aan uit protest

Algemeen 594 keer gelezen

Hellevoetsluis - Ook in Hellevoetsluis zet een flink aantal kapsalons donderdagavond het licht aan uit protest tegen de langdurige sluiting vanwege de huidige lockdown. De kappers vragen aandacht voor de nijpende financiële situatie waarin zij zitten.

Donderdagavond werd tijdens een landelijke actie in veel kapsalons in heel Nederland tussen 18.00 uur en 20.00 uur het licht aangezet. Twee maanden geleden moesten de kappers hun deuren sluiten en de nood is inmiddels erg hoog. De kosten lopen door en er zijn nauwelijks inkomsten.

Voor zowel de kapper als de klant is het een gemis; al meer dan twee maanden moeten we de kapper missen. Steeds meer consumenten oefenen druk uit op kappers om tóch te knippen meldt branchevereniging ANKO. Kapsalons kunnen en moeten weer zo snel mogelijk open meent de branchevereniging. Zij sluit zich aan bij de visie van Duitsland en België, waar de kappers hun deuren weer mogen openen om het welzijn van mensen te vergroten. De kappersbranche laat weten dat zij vindt dat kapsalons ook essentieel zijn en een heropening van de branche veilig en verantwoord kan vanwege de vele maatregelen die worden genomen met een streng hygiëneprotocol, triage en werken op afspraak.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant