Lokale energiecoöperatie in actie om huishoudens simpel energie en geld te laten besparen
Lokale energiecoöperatie in actie om huishoudens simpel energie en geld te laten besparen

Voorne-Putten Energie doet mee met campagne ‘Zet ‘m op 60!’

Algemeen 374 keer gelezen

Regio - “De meeste cv-ketels staan standaard veel te heet ingesteld. Door de temperatuur van het verwarmingswater naar 60 graden terug te brengen, werkt je ketel efficiënter. Zo bespaar je veel gas en daarmee energie en geld. Dat kan oplopen tot wel 60 euro per jaar.”

Voorne-Putten Energie (VPE) is een van de 60 energiecoöperaties die meedoen met deze landelijke actie. Huishoudens die hun ketel lager zetten kunnen ook nog duurzame prijzen winnen. VPEis een van de ongeveer 600 energiecoöperaties in Nederland. Deze lokale initiatieven wekken duurzame energie op zonder winstoogmerk. Bijvoorbeeld door zonnepanelen op daken van sportcomplexen en windturbines in eigendom van bewoners. Naast het opwekken van energie vindt VPE het ook belangrijk dat er aandacht is voor het besparen van energie.

Efficiënter gebruik, effectieve besparing
Een cv-ketel staat vanuit de fabriek standaard afgesteld op 85 graden, veel heter dan voor de meeste huizen nodig is. Met een simpele handeling is de temperatuur van het verwarmingswater (dus niet het warme douche- of kraanwater!) makkelijk naar 60 graden te brengen. Op de website www.zetmop60.nl/Voorneputten staan gratis korte en simpele instructiefilmpjes voor alle gangbare cv-ketels. "Meestal is het niet meer dan een simpele draai aan de knop, waarmee je al gauw tientjes per jaar bespaart. Bovendien wordt je woning energiezuiniger, terwijl je comfort en warmte gelijk blijven. Een kleine moeite om iets goeds te doen voor het klimaat,” aldus Rieneke van der Waal van VPE. Huishoudens die meedoen aan de actie, maken kans op duurzame prijzen; als hoofdprijs betaalt Urgenda een jaar lang de energierekening.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant