Afbeelding

‘Liefde is…als een spannend boek. Iedereen hoopt op een happy end’

Algemeen 669 keer gelezen

Hellevoetsluis - Op Valentijnsdag, de dag van de liefde, delen we dit mooie liefdesverhaal van Hellevoeters Marisca en Govert met onze lezers. 

‘Liefde is…als een spannend boek. Iedereen hoopt op een happy end.’ Iedereen die weleens het programma First dates kijkt weet dat dit zo’n typische uitspraak van maître Sergio van het First Dates restaurant is. En niets is minder waar; wie hoopt nou niet op liefde voor altijd. Kijkers weten ook hoe moeilijk het is de liefde te vinden voor de deelnemers. Soms lijkt er een klik, maar dan blijkt het toch niet genoeg. Om de liefde te vinden moet je gewoon een beetje geluk hebben. Soms loop je er zomaar tegenaan en soms heeft het gewoon tijd nodig….

Govert en Marisca uit Hellevoetsluis kennen elkaar al vanaf hun kindertijd. Ze woonden in dezelfde wijk en speelden met dezelfde buurkinderen in de Jan Blankenstraat. “Hij woonde bij mij om de hoek in de Walstraat” vertelt Marisca. Hoewel ze elkaar altijd al aardig vonden heeft het lang geduurd voordat ze een stel werden. Ze trouwden beiden met iemand anders en kregen kinderen. “Ik was het vertrouwen in de liefde een beetje kwijt na mijn scheiding”, vertelt Marisca.

Veel Hellevoeters kennen Govert als DJ DA Goofman en radiomaker. Govert draaide jarenlang in de strandtent, dat zullen velen zich nog wel herinneren. En hij maakt al 42 jaar radio; eerst illegaal, later bij de Hellevoetse Omroep Stichting, daarna Radio Voorne en nu bij LINQ- FM. In 2016 kwam hij Marisca tegen bij een van zijn discofeestjes. “Het klikte gelijk tussen ons. Hij is ook zo aardig en ik voelde me altijd al bij hem op me gemak. Maar voor mij was het een bekende Hellevoeter, dus ik dacht wat moet ik met hem? Een jaar later kwam ik hem weleens tegen tijdens de Vrijgezellige Vrijdagavond Borrels in de Waag georganiseerd door Tineke Kap (red: eigenaresse van datingbureau HartenTien.)

“Ik ging altijd met een wensenlijstje aan de gang en was op zoek naar de perfecte man: Iedereen verklaarde me voor gek. En ook Goof zei: ‘ik heb het goede sterrenbeeld niet hè’. Eerst wees ik hem af, terwijl hij toch de juiste man bleek te zijn voor mij. Het geloof wees mij de weg.”

De vonk sloeg bijna drie jaar later pas over tijdens een 70/80’s discofeestje van DISCO MANIA in Spijkenisse. “Toen was het niet meer te stoppen. We wisten zeker dat we het voor elkaar waren.” Al die jaren dat ik alleen ben geweest heb ik alleen oog gehad voor haar”, zei Goof. “Music was my first love”, zegt Govert daarover “en nu heb ik ook Marisca.”

“Goof is voor mij gewoon goed genoeg. Weg met al de eisen! Ik ben zo dankbaar: Tineke voor de Vrijgezellige Borrels, de discofeestjes en ons geloof!”, zegt Marisca. Want naast liefde en muziek speelt geloof een belangrijke rol in hun leven. “Dertig jaar geleden had het niet gewerkt tussen ons, maar nu wel. We kunnen hele diepgaande gesprekken hebben over van alles en nog wat.” Govert organiseert nog steeds discofeestjes, nu met Marisca aan zijn zijde als gastvrouw. Dit doen ze overigens naast hun gewone werkzaamheden: Marisca werkt als binnen-en buitenzonweringspecialist en Govert is E&I-Q Supervisor in de chemische industrie.

In het najaar 2020 trok Marisca bij Govert in toen hij vervolgens aangaf dat hij graag met Marisca wilde trouwen was haar antwoord: “Dan moet je me wel officieel ten huwelijk vragen.” En dat heeft hij gedaan tijdens een radio-uitzending van DISCO MANIA. “Ik schrok heel erg toen ik ineens in de uitzending was, maar het was hartstikke leuk! En ik zei natuurlijk ja! Hij heeft zelfs daarna nog officieel mijn hand gevraagd aan mijn vader. Op 22 januari stapten de twee in het huwelijksbootje om hun liefde voor elkaar te bezegelen. “Mijn vader heeft me tijdens de ceremonie weggegeven. Het was een mooie dag; met slingers, ballonnen, taart. En het discofeestje, dat komt nog!”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant