Afbeelding
Foto: Wil van Balen

Gemeentes lanceren samen website over energietransitie op Voorne-Putten

Algemeen 374 keer gelezen

Voorne-Putten - De vier gemeenten op Voorne-Putten hebben deze week de website www.energiekvoorneputten.nl gelanceerd, waarin zij op eenduidige en transparante willen communiceren over de energietransitie op Voorne-Putten.

De gemeenten Brielle, Westvoorne, Nissewaard en Hellevoetsluis communiceren via de website gezamenlijk over de energietransitie op ons eiland. Wethouder André Schoon (gemeente Brielle): “De website helpt mee om de energietransitie dichterbij onze inwoners en ondernemers te brengen. Het is een ingewikkeld onderwerp en we moeten het samen doen.”

Betrekken
De gemeenten betrekken hun inwoners, ondernemers en andere belanghebbenden op verschillende manieren bij het maken van een plan voor de overstap naar een duurzame energievoorziening. Wethouder Lies van der Pol, gemeente Westvoorne: “We hebben afgesproken dat we als eiland energieneutraal willen worden. Dat betekent dat we zelf alle energie moeten opwekken die we nodig hebben. Dat doen we in eerste instantie met behulp van de zon en de wind. We zetten daar al stappen voor, kijk maar naar de zon- en windprojecten op Voorne-Putten die in ontwikkeling zijn.” Wethouder Igor Bal, gemeente Nissewaard: “Dat geldt ook voor warmte, want in de meeste huizen en gebouwen wordt aardgas gebruikt. De komende tijd gaan we zorgvuldig samen met inwoners nadenken op welke wijze we woningen aardgasvrij kunnen maken en over kunnen gaan op duurzame warmtebronnen.”

Strategie
Het doel is om in 2050 helemaal aardgasvrij te zijn en 95% minder CO2 uit te stoten dan in 1990, dat is afgesproken in het Klimaatakkoord. Wethouder Peter Schop, gemeente Hellevoetsluis: We vertellen op onze website ook meer over de ontwikkeling van de Regionale Energiestrategie Rotterdam-Den Haag. Dit doen we in begrijpelijke taal. Ook is er op de website informatie te vinden over wat inwoners en ondernemers zelf kunnen doen om energie te besparen of op te wekken.”

Op dinsdag 10 maart organiseren de vier gemeenten een online inwonersbijeenkomst over de energietransitie op Voorne-Putten. “Tijdens de bijeenkomst lichten we toe hoe wij als vier gemeenten samenwerken aan de energietransitie.”

Aanmelden voor deze bijeenkomst kan via www.energiekvoorneputten.nl/aanmelden

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant