Afbeelding

Mooie donatie voor Stichting Leergeld Voorne-Putten

Algemeen 361 keer gelezen

Voorne-Putten - Stichting Leergeld Voorne Putten kan weer meer kinderen helpen door een donatie van de PG Martensstichting. Zeker in deze tijd helpt het Leergeld om nog meer kinderen te laten meedoen in onze maatschappij.

De PG. Martensstichting is een goede doelen stichting, ongeveer 60 jaar geleden opgericht, ter nagedachtenis aan de moeder van de stichter, die een monument voor zijn moeder op wilde richten. Deze moeder, jong weduwe geworden in 1890, dreef een manufacturenwinkel en heeft met enorme energie gezorgd voor een warm gezinsleven en een goede opleiding voor haar kinderen.
De jongste zoon droeg zijn moeder op handen en besloot aan het einde van zijn leven zijn vermogen onder te brengen in een stichting die haar naam draagt en als doel heeft goede werken te verrichten, vanuit een katholieke levensovertuiging. Ook heeft hij de levensduur van de stichting aangegeven. Vanaf honderd jaar na het overlijden van zijn moeder kan de stichting worden opgeheven, wat dit jaar gaat gebeuren. Als gevolg hiervan ontvangen alle Leergeld instellingen € 2.000,00.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant