Afbeelding
Foto: Wil van Balen
Column uit de raad

Samen komen we er!

Algemeen 603 keer gelezen

Hellevoetsluis - Het is inmiddels februari in 2021. We hebben een woelig 2020 achter de rug. Natuurlijk een jaar met veel impact van het Corinavirus. Voor niemand is het leven “zoals het was” en we zijn er ook nog lang niet om weer terug te zijn.

De huidige crisis heeft veel gevolgen voor ondernemers, sportverenigingen en culturele instellingen. Alhoewel onze middelen als gemeente beperkt zijn moeten we met elkaar werken naar een oplossing om iedereen het hoofd boven water te laten houden. Zodat als we ons ‘normale leven’ kunnen oppakken, er nog wat valt op te pakken. Samen komen we er! Dat laatste geldt ook voor het fusieproces naar een gemeente Voorne. In 2020 zijn er belangrijke stappen genomen en ook in 2021 zullen we me elkaar vervolgstappen gaan maken. Als krachtige samenwerking tussen de drie kunnen we voortvarend aan de slag om o.a. de bereikbaarheid, woningbouw en de energietransitie aan te pakken. Als lokale partij moeten we nu ook gaan nadenken over onze eigen toekomst.

Naar mijn idee zou een sterke lokale partij voor de inwonersbelangen van Voorne daarin de beste oplossing bieden. Met in de partij vertegenwoordiging uit zoveel mogelijk kernen. Een herkenbare ploeg die opkomt voor de gehele gemeente Voorne maar met oog voor het lokale op dorps- of wijkniveau. Binnen de gemeente Hellevoetsluis zijn grote projecten net afgerond, volop in beweging of op het punt van ontwikkeling. Het vooruitdenken werpt z’n vruchten af met een verfraaiing van de gemeente en positieve ontwikkelingen voor onze inwoners. De financiële positie van de gemeente baart al enige jaren zorg. Waar we kunnen proberen we dit bij te stellen. Maar veel van de overschrijdingen zitten op het terrein waar we als individuele gemeente en dus als raad niet veel invloed op hebben. Hiervoor hebben we de steun van het Rijk nodig. Daarom hebben we als Hellevoetse raad ons ook achter het initiatief Raden in verzet geschaard. Hierin wordt het rijk, door heel veel gemeenten opgeroepen te komen met de juiste financiële ondersteuning van alle taken die ze aan de gemeente overhevelt. Zonder die ondersteuning kunnen we het gewoon niet meer voor ze regelen.

Ik ben trots op mijn eigen club, Inwonersbelang Hellevoetsluis, en de hele raad voor wat we met elkaar presteren. Alhoewel er hobbels zullen zijn, zie ik dit jaar met vertrouwen tegemoet!

Rien Kap, fractievoorzitter IBH

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant