Afbeelding
Foto: Wil van Balen

‘Oude’ Eendraght wordt vaccinatielocatie voor Hellevoetsluis

Algemeen 3.624 keer gelezen

Hellevoetsluis - Het voormalige sportcomplex De Eendraght is aangewezen als vaccinatielocatie voor het covid-19 vaccin in Hellevoetsluis. In samenwerking met de GGD-GHOR, verantwoordelijk voor het vaccinatieprogramma, maakt gemeente Hellevoetsluis het gebouw klaar voor gebruik. De streefdatum hiervoor is 1 februari 2021. Het moment waarop de eerste vaccins worden gegeven is afhankelijk van de levering.

Burgemeester Milène Junius: “We zijn natuurlijk erg blij dat de we ons oude sportcomplex kunnen inzetten als vaccinatielocatie. Het is een heel geschikte locatie met een centrale ligging, goed bereikbaar en voldoende parkeerplaatsen. Bovendien hoeven we ons nieuwe sportcomplex daardoor niet als vaccinatielocatie te gebruiken. Scholen en verenigingen kunnen de nieuwe Eendr8 dus gewoon gebruiken voor sporten, bewegen en andere functies zodra dat weer mag. Voor onze inwoners is dit dus een groot voordeel.”

Sloop Eendraght uitgesteld
Als onderdeel van de nieuwe buurt Stadsdorp 3223, heeft Hellevoetsluis onlangs een nieuw sportcomplex gekregen; De Eendr8. Het was de bedoeling dat de ‘oude’ Eendraght in het 3e kwartaal van 2021 zou worden gesloopt. In verband met de functie van tijdelijke vaccinatielocatie wordt de sloop naar verwachting uitgesteld.

Uit de krant