Afbeelding

Wat zijn jouw verbouwplannen voor 2021?

Algemeen 98 keer gelezen

Een nieuw jaar biedt ook altijd weer nieuwe kansen en mogelijkheden. Op het gebied van je werk, je relatie maar bijvoorbeeld ook je woongenot. Verhuizen zit er op dit moment voor velen niet in, aangezien het aanbod betrekkelijk klein is en de prijzen torenhoog. Veel mensen kiezen er momenteel voor om hun huis te verbouwen. Misschien heb je zelf ook al plannen gemaakt om je huis in 2021 een upgrade te geven. Maar welke verbouwplannen heb je dan precies? We inspireren je graag met dit artikel.

Denk eerst goed na over alle kosten
Voordat je met verbouwen kunt beginnen, moet er geld beschikbaar zijn. De een heeft voldoende gespaard om de complete verbouwing te kunnen betalen, de ander zal externe middelen moeten aanwenden om het allemaal gefinancierd te krijgen. Hoe zit dat bij jou? Heb je een al een tijdlang geld opzijgezet of is een lening afsluiten een betere optie voor je? Het kan wellicht ook interessant voor je zijn om je verbouwing mee te financieren in je hypotheek. Informeer daarom vooraf goed naar de verschillende mogelijkheden en bepaal dan of lenen voor jou de beste oplossing is.

Wat ga je verbouwen?
De meeste mensen gaan verbouwen om ruimer te kunnen wonen. Ze plaatsen een aanbouw of uitbouw aan de woonkamer waardoor er in één klap extra vierkante meters vloeroppervlak zijn. Je kunt ook de garage bij het huis trekken of boven de garage een extra kamer maken. Of denk je meer aan het realiseren van een vaste trap naar de zolder en het plaatsen van een dakkapel? De mogelijkheden van verbouwen zijn in elk geval zeer uitgebreid en voor iedereen weer anders.

Denk duurzaam
Als je gaat verbouwen, denk dan ook na over de mogelijkheden van duurzame oplossingen in huis. Ga je toch die dakkapel plaatsen, dan is dat misschien ook wel het juiste moment voor zonnepanelen en nieuwe dakisolatie. Bovendien zijn daar vaak verschillende subsidies of duurzaamheidsleningen voor beschikbaar, die de keuze voor duurzaamheid verder vergemakkelijken. Informeer eens bij je gemeente hoe dat bij jullie geregeld is.

Vergeet de inrichting niet
Als je meer woonruimte krijgt, betekent dat ook dat je meer plek hebt om je spullen neer te zetten. Natuurlijk, een beetje minimalistisch kan voor veel mensen geen kwaad, maar het moet niet zo zijn dat je ineens een complete balzaal tot je beschikking hebt. Vergeet daarom niet om ook goed na te denken over nieuwe meubels en de algehele stijl en inrichting van je interieur. Zoek je iets passends bij je huidige stijl of pak je het groots aan en ga je voor een complete make-over van je huis?

Het blijft leuk om je woning een upgrade te geven en je woonruimte te vergroten door middel van een verbouwing. Heb je je eigen plannen ook al helemaal compleet?

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant