Afbeelding
Foto: Pixabay

Dringende oproep vijftig organisaties voor kabinet: ‘Zoek naar alternatieven voor schoolsluiting’

Algemeen 325 keer gelezen

Zeker vijftig organisaties onder aanvoering van UNICEF roepen het kabinet op om naar alternatieven te zoeken voor schoolsluiting om zo de enorme ontwikkelingsrisico’s voor kinderen en jongeren te beperken. 

‘De vraag is niet of scholen dicht moeten, maar hoe ze veilig open kunnen blijven,’ zo staat in een vandaag uitgebracht statement. De vijftig partijen, waaronder UNICEF Nederland, De Nederlandse GGZ, Kids Rights, Jantje Beton en Het Trimbos-instituut, maken zich grote zorgen over kinderen en jongeren in Nederland. ‘Het aantal kwetsbare kinderen groeit doordat hun belangen in het coronabeleid steeds het onderspit delven. De schoolsluiting verergert hun situatie en maakt die zelfs acuut,’ aldus de organisaties. Zodoende roepen de partijen het kabinet en het OMT op om niet alleen uit te gaan van het virusrisico, maar ook nadrukkelijk naar de risico’s te kijken die de ontwikkeling van kinderen en jongeren bedreigen.

Zoek naar mogelijkheden
De organisaties willen dat de regering samen met het onderwijs, jongeren, kinderen, sportorganisaties en andere experts op zoek gaat naar alternatieve mogelijkheden om de scholen open te houden, de veiligheid op school te verbeteren en afspraken te maken over afstand houden.

Collectieve vuist
De oproep is een initiatief van UNICEF Nederland, dat door 49 andere partijen wordt ondersteund. Met het statement maken de vijftig organisaties een collectieve vuist, in de hoop dat het kabinet op zoek gaat naar alternatieven voor schoolsluiting.

Lees het statement over de schoolsluiting (pdf)

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant