Klant staat centraal bij medicijnconsult, huisbezoek en jaarlijkse medicijncheck
Klant staat centraal bij medicijnconsult, huisbezoek en jaarlijkse medicijncheck
Ingezonden mededeling

Apotheek Hellevoetsluis pakt uit met zaterdagopening en vernieuwde diensten

Algemeen 2.120 keer gelezen

Hellevoetsluis - Apotheek Hellevoetsluis aan de Rijksstraatweg 48 breidt haar openingstijden uit en is voortaan ook op zaterdag geopend. Daarnaast worden de klanten bediend met een aantal nieuwe en verbeterde diensten, zoals een medicijnconsult, huisbezoek en een jaarlijkse medicijncheck. Als klap op de vuurpijl gaat de apotheek komende zomer verhuizen naar het nieuwe medisch centrum aan de Herman Heijermanstraat. 

“Wij proberen in het belang van de klanten te denken”, vertelt apotheker Mike Nettekoven. “Wat kunnen wij als apotheek doen om het onze klanten makkelijker te maken en ervoor te zorgen dat alle onduidelijkheid over het gebruik van medicijnen wordt weggenomen?”

24-uurs afhaalautomaat
Als eerste heeft de apotheek daarom gekeken naar de bereikbaarheid voor klanten. Omdat sommige mensen in deze tijden liever niet de apotheek binnen willen komen of het niet redden om tijdens openingstijden te komen, heeft de apotheek de beschikking over een 24-uurs afhaalautomaat. Via deze afhaalautomaat kunnen klanten hun medicatie afhalen op een tijdstip dat hun het beste uitkomt, dus ook ’s avonds of in het weekend. De afhaalautomaat is een uitkomst voor veel mensen. Het werkt makkelijker dan een pinautomaat. Na een eenmalige aanmelding ontvangen de mensen een pincode in hun mail of via sms. Deze code wordt dan op het scherm van de afhaalautomaat ingevoerd en het pakje komt dan uit de machine.

Zaterdagopening
“Maar niet alle pakjes kunnen in de afhaalautomaat”, vertelt Nettekoven. “Hele grote pakketten passen er niet in en medicatie die koel bewaard moet blijven stoppen we er ook niet in om de kwaliteit te kunnen blijven garanderen. Om deze reden hebben we besloten om voortaan op zaterdag open te gaan. Tussen 10.00 en 14.00 uur kunnen mensen dan bij ons terecht.” Niet alleen eigen klanten maar ook mensen die normaal bij een andere apotheek zitten kunnen op zaterdag met een recept medicijnen ophalen of vrij verkrijgbare middelen kopen zoals pijnstillers, hoestdrankjes of vitamines. Ook heeft Apotheek Hellevoetsluis een groot assortiment huidverzorgingsmiddelen van de merken Vichy en La Roche Posay en een aantal gespecialiseerde medewerkers die hierover goed advies kunnen geven.

Uitbreiding bezorgservice
Om klanten van dienst te zijn, heeft Apotheek Hellevoetsluis ook de bezorgservice uitgebreid. Tijdens de aangescherpte corona-maatregelen van de overheid heeft de apotheek besloten om veel medicatie te bezorgen zodat klanten niet naar de apotheek hoeven en kwetsbare patiënten hierdoor beschermd worden. De apotheek is wel gewoon geopend dus mensen die dat willen kunnen wel bij de apotheek terecht. De apotheek krijgt veel telefoontjes van mensen die blij zijn met deze service. “Als mensen hun pakjes bezorgd willen hebben dan blijft dit ook mogelijk als Nederland weer terug naar normaal gaat”, aldus Mike Nettekoven. “Klanten kunnen dit bij ons aangeven. Daar hoeven zij niks voor te betalen, dat is een service die wij al heel lang bieden.”

Medicijnconsult
Naast de uitbreiding van de openingstijden en de bezorgservice heeft de apotheek op zorggebied ook een aantal diensten verbeterd. Zo is het mogelijk om een medicijnconsult, een huisbezoek of een jaarlijkse medicijncheck aan te vragen. Drie diensten die de apotheek eigenlijk al langer aanbood maar die bij het grote publiek niet zo bekend zijn.  “Voor vragen over uw medicatie of over het gebruik ervan kunt u bij mij terecht”, zegt apotheker Nettekoven. “U kunt mij hiervoor bellen en als u veel vragen heeft dan kunnen wij een medicijnconsult inplannen, waar u overigens niks voor hoeft te betalen. En als u moeilijk ter been bent dan kan ik dit consult ook bij u thuis doen, met de nodige voorzorgen die tegenwoordig gebruikelijk zijn.”

Huisbezoek en jaarlijkse medicijncheck
Een van de apotheekmedewerkers komt ook bij de mensen thuis als er bijvoorbeeld extra uitleg nodig is bij een middel, bijvoorbeeld als er een middel voor astma of COPD door de huisarts is voorgeschreven. Het op de juiste wijze inhaleren van medicatie is voor veel mensen lastig, dus daar is goede uitleg bij nodig. Soms wel meerdere keren. Daarom heeft de apotheek met de huisartsen en longverpleegkundigen in het ziekenhuis afspraken gemaakt voor een vervolguitleg van inhalatiemedicatie. Dit zorgt ervoor dat mensen het inhalatiemiddel op de juiste wijze gebruiken en het medicijn daardoor echt in de longen terecht komt en de klachten verminderen.

Ook uitleg over het gebruik van de medicatierol geeft de apotheek vaak bij de mensen thuis omdat deze mensen vaak slecht ter been zijn. Een medicatierol is een manier van verpakken van geneesmiddelen die vooral handig is voor mensen die veel medicatie gebruiken en die daardoor een beetje het overzicht kwijt raken. Of voor mensen die het lastig vinden om pillen uit strips of potjes te halen. In de medicatierol zijn alle pillen per innamemoment verpakt zodat altijd duidelijk is wanneer welke pillen geslikt moeten worden. Tenslotte biedt Apotheek Hellevoetsluis ook de jaarlijkse medicijncheck aan. Hiermee houdt de apotheker alle medicijnen die iemand gebruikt tegen het licht en overlegt met de patiënt en de huisarts over eventuele verbetermogelijkheden. Een soort APK van het medicatiegebruik dus.

Verhuizing Medisch Centrum
Na het afgelopen ‘verloren’ jaar wordt 2021 een jaar waar alles hopelijk weer normaal wordt. Voor Apotheek Hellevoetsluis staat er een verhuizing naar een splinternieuw medisch centrum gepland. In de zomer van 2021 moet het zover zijn, dan verhuist de apotheek naar de Herman Heijermanstraat, op 10 minuten loopafstand van de huidige locatie. Het wordt een hypermodern medisch centrum waar ook het ziekenhuis, huisartsen, verloskundigen en fysiotherapeuten gaan zitten. Al deze zorgverleners gaan met elkaar samenwerken om de zorg voor patiënten op het hoogste niveau te brengen.

Tekst gaat verder onder de foto

Volgens apotheker Nettekoven kijkt het hele team er naar uit om te verhuizen. “Het pand waar we nu zitten is erg oud en de indeling is niet zoals we die graag zien. In het nieuwe pand kunnen we precies alles plaatsen zoals we willen zodat de hele logistiek van het klaarmaken van de medicatie helemaal gladjes verloopt. In combinatie met een nieuw Track & Trace systeem weten we dan ook precies waar elk pakje is en krijgen de klanten ook via de mail of sms terugkoppeling wanneer het pakje klaarligt of bezorgd wordt, of als er nog iets besteld moet worden.” Ook de klanten van Apotheek Hellevoetsluis gaan dus voordeel hebben van de nieuwe locatie: de apotheek krijgt kortere lijnen met andere zorgverleners, pakjes zijn sneller klaar en bij de nieuwe locatie zal veel parkeergelegenheid zijn. Klanten hoeven nooit meer een parkeerplek te zoeken als zij naar de apotheek willen komen.

Apotheek Hellevoetsluis is een van de oudste apotheken van Hellevoetsluis en is gevestigd aan de Rijksstraatweg 48 (tegenover de Lidl). Komende zomer gaat de apotheek verhuizen naar ’t Dok MC, een nieuw medisch centrum met verschillende zorgverleners waaronder het ziekenhuis en huisartsen. Apotheek Hellevoetsluis is niet gelinkt aan andere apotheken in Hellevoetsluis. U bent vrij om van apotheek te wisselen. Nieuwe klanten zijn welkom om zich bij ons in te schrijven. Belt u ons op 0181 – 315 955 of kom langs.

Openingstijden:
maandag t/m vrijdag 8.00 – 17.30 uur
zaterdag 10.00 – 14.00 uur.

https://www.apotheek-hellevoetsluis.nl/

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant