De werkzaamheden zijn in volle gang!
De werkzaamheden zijn in volle gang!

Speelplein Rode Kruislaan fase 1 is begonnen!

Algemeen 882 keer gelezen

Hellevoetsluis - Twee jaar geleden stond er een artikel in Groot Hellevoet over burgerinitiatieven. Voor de subsidie ‘Goed Bedacht’ kon er een plan ingediend worden om de omgeving te verbeteren. 

Met twee handen hebben twee bewoners deze uitdaging aangenomen om het speelplein aan de Rode Kruislaan groener en speelbaarder te maken. De gebruikers van het plein waren enthousiast en zo begon voor deze bewoners een avontuur van vele overleggen, e-mails, telefoontjes, tekeningen en raadplegingen bij de gebruikers. Gaandeweg is ook het Cultuurfonds (Jantje Beton) betrokken geraakt, ook zij waren enthousiast over de vergroening die ingetekend is door de speelplein architect. Door Corona liepen veel dingen anders dan gepland, zo ook bij dit project. 

Maar nu is het dan echt zover! Zij zijn blij dat de realisatie van het speelplein, ondanks de lockdown, toch door kan gaan. Firma Lodder heeft een gesponsorde puincontainer neergezet, waarna Tuinaanleg Nobel aan de slag is gegaan en begonnen aan de eerste fase. De eerste grijze tegels zijn eruit gehaald, de lijnen zijn op het plein getekend en maandag kwam er een hijskraan om een nieuwe glijbaan op zijn plek te tillen. Natuurlijk jammer dat de kinderen nu niet op school zijn om de veranderingen te zien. Gelukkig kunnen zij in de buitenlucht regelmatig voorbijlopen. Iedereen hoopt dat de scholen snel weer opengaan, zodat de kinderen kunnen genieten van het speelplein.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant