Afbeelding

Jandino Asporaat en Ryanne van Dorst geven zorg steuntje in de rug

Algemeen 601 keer gelezen

Bekende en onbekende Rotterdammers hebben zich verenigd in een hartverwarmende video voor zorgmedewerkers in de regio. De gezamenlijke boodschap is helder: bedankt en houd vol. Deze speciale videoboodschappen worden aanstaande zondag 10 januari gelanceerd bij de regionale omroep Rijnmond in het televisieprogramma Aardig Onderweg Award – coronaspecial.

BN’ers als Jandino Asporaat, Hugo Borst, Shirma Rouse en Ryanne van Dorst spreken in de videocompilatie hun dank en waardering uit naar al het zorgpersoneel in de regio Rotterdam-Rijnmond. Ook wordt er dans, muziek en ‘spoken word’ ingezet om de zorgmedewerkers een hart onder de riem te steken. Zo brengt Derek Otte het gedicht Heldenmoed en brengen twee dansers van gezelschap Conny Janssen Danst een korte voorstelling als ode aan de zorgmedewerkers.

De videoboodschappen zijn aanstaande zondag voor het eerst te zien om 17.10 uur in het televisieprogramma Aardig Onderweg Award – coronaspecial. In deze vierdelige serie worden mensen die het momenteel zwaar hebben geholpen door jonge ondernemers die eerder de Aardig Onderweg Award hebben gewonnen. In de aflevering van zondag 10 januari wachtte Anne, een verpleegkundige op de Spoedeisende Hulp, een verrassing van haar vriendin: als eerste mocht zij in een lege theaterzaal de bijzondere videocompilatie bekijken. De vierde en tevens laatste aflevering wordt zondag 17 januari om 17.10 uur uitgezonden bij Rijnmond. 

Al jaren looft de RET de Aardig Onderweg Award uit: een prijs om de regio een beetje beter en mooier te maken en veelbelovende initiatieven een steuntje in de rug te bieden. Dit jaar is alles anders door corona: in plaats van een competitie ligt de nadruk nu nog meer op verbinding leggen in en om Rotterdam. In de coronaspecial zien we voormalige winnaars van deze award op zoek gaan naar mensen die in deze tijd een steuntje in de rug kunnen gebruiken. 

Aflevering 3 en 4 zijn respectievelijk te zien op zondag 10 januari en zondag 17 januari om 17.10 uur via www.rijnmond.nl en TV Rijnmond (Ziggo kanaal 30, KPN kanaal 513).

 Kijk hier de eerste twee afleveringen van de Aardig Onderweg Award – coronaspecial.

 Kijk hier de compilatievideo met Jandino, Hugo Borst, Derek Otte en Ryanne van Dorst.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant