Afbeelding
Ger den Reijer

Geen nieuwjaarsduik, toch een duik!

Algemeen 668 keer gelezen

Hellevoetsluis - Op de plek bij het kleine strandje waar normaal op 1 januari ruim honderd mensen in het koude water duiken, was het nu stil. Alle activiteiten waren helaas afgelast.

Toch stopte er een camper met Belgische kentekenplaten. Een Belgisch echtpaar stapte uit, legde handdoeken op de kleine zandduinen, zette een telefoonfilm klaar en ontdeed zich van hun kleren. Daaronder badpak en zwembroek.

Zonder twijfel renden ze het water in en doken in het Haringvliet. En, anders dan tijdens de nieuwjaarsduik, zwom het stel een kleine vijf minuten rond. “Hier is het water best lekker”, riep de man, die al wat verder was gezwommen. “En wat een lekker zonneke”, constateerde de vrouw tevreden.

Eenmaal op de kant vertelde het stel dat ze met de camper uit Antwerpen waren gekomen. “Corona-proof, we zitten in onze eigen bubbel en hebben alles bij ons”.

‘Doen jullie dit ieder jaar, of zwemmen jullie zelfs in de winter buiten door?’, was onze volgende vraag. “Nou nee, we zwemmen niet in de winter en doen ook nooit mee aan een nieuwsjaarsduik of iets dergelijks. Het was gewoon een spontane actie.”

Uw reporter vond het moedig, want ondanks ‘het zonneke’ was de watertemperatuur maar 6,1 graad!

Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant