Afbeelding

Roma en Fenne winnen cadeaupakket jonge mantelzorgers

Algemeen 205 keer gelezen

Hellevoetsluis - Fenne en Roma (12) zijn de winnaars van de win-actie voor jonge mantelzorger van MEE Mantelzorg. MEE biedt mantelzorgondersteuning in opdracht van de gemeente Hellevoetsluis. Deze winactie is georganiseerd om aandacht te vragen voor jonge mantelzorgers en hen in het zonnetje te zetten: veel activiteiten konden dit jaar niet door gaan.

Roma houdt rekening met zijn broertje van vijf jaar, dat autisme heeft. Hij maakt zich vaak zorgen om hem. Fenne zorgt mee voor haar zusje van 10 jaar, zij is meervoudig beperkt. Haar zusje heeft dagelijkse structuur nodig en Fenne helpt haar moeder mee om die dagelijkse routine te behouden. Roma en Fenne wonnen het cadeaupakket, met onder meer een mok, chocola en tijdschriften.

Wie zijn jonge mantelzorgers?

Jonge mantelzorgers zijn kinderen en jongeren van 8 t/m 23 jaar die zorgen voor een familielid die bijvoorbeeld leeft met een chronische ziekte, psychische aandoening of beperking heeft. De mantelzorgers doen bijvoorbeeld extra klusjes in huis of maken zich zorgen over degene met wie het niet zo goed gaat thuis. In Nederland is 1 op de 5 kinderen mantelzorger.

Inschrijven als jonge mantelzorger

Jonge mantelzorgers kunnen zich inschrijven bij MEE Mantelzorg. Naast de activiteiten waar kinderen of jongeren die hetzelfde meemaken elkaar ontmoeten, kun je ook je verhaal kwijt. Je kunt ook deelnemen aan cursussen of meedoen aan de jaarlijkse fun-activiteit. MEE Mantelzorg geeft gastlessen op scholen en helpt jonge mantelzorgers mee met bijvoorbeeld een spreekbeurt in de klas. Inschrijven kan bij MEE Mantelzorg via het telefoonnummer 0181 33 35 07 of e-mailadres: servicebureau@meeplus.nl.

Afbeelding

Uit de krant