Nathan Doodkorte: ''Jong en oud houdt elkaar zowel op de training als tijdens de wedstrijd op scherp. Het tweede team kan de druk op de ketel houden voor het eerste team.'' Foto Theo van Kralingen.
Nathan Doodkorte: ''Jong en oud houdt elkaar zowel op de training als tijdens de wedstrijd op scherp. Het tweede team kan de druk op de ketel houden voor het eerste team.'' Foto Theo van Kralingen.

Nathan Doodkorte geworteld aan ’t Capproen

Algemeen 500 keer gelezen

Hellevoetsluis- Nathan Doodkorte is bijna zijn hele leven verbonden aan 't Capproen en sinds zijn huwelijk met teamgenote Manon Wolterman is de liefde voor de korfbalclub uit Hellevoetsluis alleen maar versterkt.

Dan Rolandus

‘'Ik was zes jaar toen ik lid werd van 't Capproen en heb ongeveer vijftien jaar in het eerste team gespeeld met generatiegenoten als Kees Westein, Patricia Bakker, Kaj Zuidam, Marcel van der Zon, Esther Bruinaars, Jeroen Letterie, Manon en Wendy Wolterman en ook nog met Brenda Groenendijk. Later nog met Freek Sjouw en Dianne en Mark Kuiper. Ik was een speler, die het liefst opereerde vanuit de paalzone.'' Nathan Doodkorte debuteerde in de periode dat 't Capproen uitkwam in de toenmalige regio tweede klasse. ‘'Ik heb door de jaren heen verschillende kampioenschappen meegemaakt. Maar we zijn geen club, die met ambitie kan gaan voor een hoog niveau, want de gemeente Hellevoetsluis blijft voor elke sport een uithoek. 't Capproen blijft dan ook een kleine vereniging waar de saamhorigheid groot is en diverse mensen ook dubbele functies op zich nemen om de club draaiende te houden. De gezelligheid samen laten gaan met als achterliggende gedachte om op een leuke manier jouw sport neer te zetten.'' De sport staat centraal bij de familie Doodkorte. ‘'Ouders, die sport bedrijven brengen dat meestal over op hun kinderen'', wijst Nathan Doodkorte (42) samen met zijn vrouw Manon de ouders van korfbalster Esmée (11) en de bij Nieuwenhoorn voetballende zoon Laurens (9).

Toekomst
De salesman elektronica bij Apple in Amsterdam-Centrum vormt samen met hoofdtrainer/coach Alex Krol en Peter Hartensveld (coach tweede team) het technische trio van 't Capproen. ‘'We zitten op één lijn, houden elkaar scherp, maar Alex heeft het laatste woord. Met de aanstormende A-jeugd kunnen we de komende jaren binnen de selectie stappen maken. We doen er alles aan om de derde klasse te halen, zowel op het veld als in de zaal. We hebben ook tijdens de coronaperiode volgens het te volgen protocol gewoon doorgetraind. De A-jeugd traint regelmatig samen met de seniorengroep. Dat is ook goed voor de doorstroming. We kunnen straks gewoon door selecteren. Iedereen, jong en oud, houdt elkaar zowel op de training als tijdens de wedstrijd op scherp. Het tweede team kan de druk op de ketel houden voor het eerste team.'' 't Capproen is een bruisende club. ‘'Er zit veel energie in de club en straalt dat ook uit. We zitten langs het Kanaal door Voorne op een fantastische ‘zichtlocatie'. We merken het ook aan de sponsoren. Naast Leo van den Berg Keukens zijn er nog een aantal sponsoren bijgekomen. Ondanks de coronaperiode kabbelen we gewoon lekker door, zitten met de club in een rustig vaarwater. Voorlopig ligt alles tot en met 19 januari stil. Ik denk dat we de zaalkorfbalcompetitie uit ons hoofd moeten zetten en in maart gewoon buiten gaan ballen.''

Uit de krant