PUSH wil het contact in de wijk en met scholen verder uitdragen.
PUSH wil het contact in de wijk en met scholen verder uitdragen.

PUSH neemt jongerenwerk van Stichting DOCK over

Algemeen 318 keer gelezen

Hellevoetsluis - Vanaf 1 januari 2021 stopt Stichting DOCK waarna Stichting PUSH het jongerenwerk, buurtpreventie en buurtbemiddeling over neemt. De gemeente is tevreden met deze overgang want voor inwoners verandert daardoor zo min mogelijk.

De afgelopen jaren is PUSH al steeds meer gaan samenwerken met het SBO en Stichting DOCK. Stichting DOCK heeft hen daarom benaderd om haar taken te nemen. “PUSH is voor ons een bekende samenwerkingspartner. Dat geeft vertrouwen, want het wiel hoeft niet opnieuw uitgevonden te worden. Maar PUSH kan juist verder bouwen aan wat wij zo belangrijk vinden: de verbinding in de wijken en bijvoorbeeld het contact met de scholen.” Veel gaat er niet veranderen. Het personeel is overgenomen en zij zullen hun werk op de gebruikelijke manier voortzetten. Dit geldt voor het jongerenwerk maar ook voor buurtbemiddeling en buurtpreventie. Jeanine Kuijpers (Stichting PUSH): “We kiezen ervoor om 2021 te gebruiken om de nieuwe taken in te passen bij de andere werkzaamheden van PUSH. Het biedt veel kansen om het welzijnswerk nog meer een gezicht te geven en daaraan gaan we met elkaar bouwen.”

De overgang naar PUSH is ook voor de samenwerking tussen de drie gemeenten op Voorne prettig. In Brielle en Westvoorne was jongerenwerk al ondergebracht bij PUSH en nu komt Hellevoetsluis daar dus bij.

Kijk voor meer nieuws uit Hellevoetsluis op groothellevoet.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant