Het bedrijf speelt een belangrijke rol in de ambulancezorg.
Het bedrijf speelt een belangrijke rol in de ambulancezorg. WILVANBALEN

Corpuls Benelux B.V. specialist voor ambulancezorg uit Hellevoetsluis

Algemeen 958 keer gelezen

Hellevoetsluis - Er zijn maar weinig mensen die weten wat Corpuls Benelux BV, gevestigd aan de Christiaan Huygensweg in Hellevoetsluis precies doet. Toch speelt dit bedrijf landelijk een belangrijke rol in de ambulancezorg.

Corpuls Benelux ondersteunde de fabrikant in Duitsland hoogwaardige medisch technische apparatuur te ontwikkelen door doorlopend de actuele behoeften en wensen vanuit de ambulancezorg te vertalen naar het ontwikkelteam. Deze producten worden op de Nederlandse, Belgische en Luxemburgse markt gebracht. Naast de Nederlandse vestiging is er een vestiging in La-Roche en Ardenne (België). De aansturing van de verkoop, service en ondersteuning voor de hele Benelux vindt plaats vanuit Hellevoetsluis.

Hartmonitoren
Onlangs maakte algemeen directeur Klaas Kamphuis bekend dat de grootste Europese aanbesteding voor hartmonitoren ooit binnen de ambulancezorg in Nederland aan Corpuls Benelux BV is gegund. De opdracht bestaat uit het leveren, het inbouwen, instrueren en onderhouden van hartmonitoren van circa 45 % van het totale ambulancebestand in Nederland. De opdrachtgever AXIRA, dit is een samenwerking van verschillende ambulancediensten, verbindt zich de komende 8 tot 10 jaar aan het Hellevoetse bedrijf.

Natuurlijk is zo’n opdracht financieel een enorme opsteker, maar volgens Klaas Kamphuis is de motivatie van Axira voor hem als ondernemer nog veel bemoedigender: “Ondanks dat wij niet de goedkoopste waren, werd onze service en het luisteren naar de wensen van de ambulancediensten, als zeer positief ervaren en hooggewaardeerd. Het feit dat deze opdracht voor tweede, opvolgende, keer aan ons gegund wordt bevestigd de performance van onze organisatie en producten."

Een bijzonder jaar
Voor Corpuls Benelux BV is het een bijzonder jaar geweest. Het was een jaar van uitersten, de coronacrisis, met alle maatregelen was het net zoals voor andere bedrijven even wennen aan de procedurele veranderingen, bovendien werd het uitvoeren van de werkzaamheden in de ziekenhuizen lastiger. Commercieel gezien was er extra behoefte aan beademingstoestellen en bewakingsapparatuur. Het was een hele uitdaging om in deze behoefte te voorzien. Ook dit is gelukt.

Van vader op zoon
Onlangs werd bekend dat Klaas Kamphuis (65 jaar) het stokje gaat overdragen aan zijn zoon Niels Kamphuis. Niels draait al zo'n twintig jaar mee en heeft ook in die tijd ervaring opgedaan op alle onderdelen van het bedrijf en heeft de laatste tijd al de dagelijkse leiding. Zo'n order is een mooie afsluiting van een levenswerk en een goed begin voor Niels Kamphuis.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant