Aankomende ouders kunnen ondersteund worden om hun kind te geven wat nodig is om goed op te groeien.
Aankomende ouders kunnen ondersteund worden om hun kind te geven wat nodig is om goed op te groeien.

Hellevoetsluis aan de slag voor kansrijke start kinderen

Algemeen 326 keer gelezen

Hellevoetsluis - Een goede start in het leven is voor alle kinderen belangrijk. De gemeente gaat daarom in 2021 aan de slag met partners zoals Centrum Jeugd en Gezin Rijnmond, verloskundigenpraktijk en kraamzorg. Want de eerste 1000 dagen zijn heel belangrijk voor de ontwikkeling van een kind. 

In de periode vlak vóór, tijdens en na de zwangerschap wordt de basis gelegd voor een gezond leven (lichamelijk, mentaal, en sociaal-emotioneel). Een kind met een goede start heeft meer kansen op een goede gezondheid. Die start is ook belangrijk voor hun ontwikkeling op school, deelname op de arbeidsmarkt en de manier waarop zij later mee kunnen doen in de samenleving. Wethouder Hans van der Velde: “Het is goed dat er steeds meer aandacht is voor de periode vlak voor en net na de geboorte van een kind. We weten meer en meer dat de kansen voor de toekomst van onze kinderen bij de start beginnen.” 

De rijksoverheid stelt met het project ‘Kansrijke start’ geld beschikbaar aan gemeenten voor projecten die de start van kinderen verbetert. Er kunnen verschillende oorzaken zijn waardoor een kind een minder goede start heeft dan een ander. Bijvoorbeeld door blootstelling aan roken, slechte voeding en stress. Stress kan samenhangen met onder andere zaken zoals schulden, werkeloosheid, laaggeletterdheid, huisvestingsproblemen en/of huiselijk geweld. Vaak is er sprake van een stapeling van problemen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant