Afbeelding
Foto:
Column burgemeester

Lichtpuntjes en donkere dagen

Algemeen 313 keer gelezen

Kerst, het feest van het licht. In Hellevoetsluis zag ik de afgelopen weken prachtig versierde tuinen en huizen en ook bij ons thuis staat de boom inmiddels. We hebben met elkaar behoefte aan gezelligheid en zijn op zoek naar een beetje licht in deze donkere dagen.

Donkere dagen ervaren we in verschillende opzichten. Nu het zo vroeg donker is en we veel te maken hebben met grijze, natte dagen en nu we ook nog eens extra veel thuis zijn, brengt een mooi verlichte kerstboom extra gezelligheid en sfeer in huis.

Tegelijkertijd kunnen deze dagen extra donker aanvoelen, in het bijzonder door de forse extra maatregelen in de strijd tegen het coronavirus die maandagavond door onze minister-president werden uitgelegd. We wisten al dat we de feestdagen op een andere manier moesten vieren. Maar de strenge lockdown voelt als een flinke domper. En nog extra voor de vele winkels, bedrijven en organisaties die hun deuren moeten sluiten, scholen die het onderwijs weer online moeten organiseren, ouders die weer allerlei zaken moeten zien te combineren in huis, en ga zo maar door.

Juist in deze tijd, nu het voor velen extra moeilijk is, is het belangrijk dat we omzien naar elkaar. U kunt een lichtpuntje zijn voor een ander. Een kaartje, telefoontje of even zoomen… aandacht voor elkaar, dat kan eenzaamheid verlichten en leed verzachten.

Veel branches hebben het zwaar, zoals sport, cultuur en horeca. Ze zoeken hun lichtpuntjes in het op een andere manier werken en in de blijvende ondersteuning door de Hellevoeters. Evenals alle zorgmedewerkers, die met een oplopend aantal besmettingen hun werk onder moeilijke omstandigheden moeten doen. Zij zijn echt onze helden en lichtpuntjes in deze tijd. Onze dankbaarheid is groot. Juist voor hen blijven we thuis.

Ik zie uit naar het moment dat we weer kunnen knuffelen met onze (groot)ouders en kunnen eten met onze vrienden en familie. Dat we weer samen kunnen dansen, zingen, huilen, bidden, lachen, feesten, (op kantoor) werken en (in theater) kunnen bewonderen. Ik hoop en verwacht dat het vaccin dit moment dichterbij brengt. Zodat, zoals onze minister-president het verwoordde, 2021 het jaar wordt van hoop en licht aan het einde van de tunnel.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant