Afbeelding
Foto credits: RTL
Een gesprek met...

Een gesprek met Mike van Aalst deelnemer ‘Temptation Island: Love or Leave’

Algemeen 1.700 keer gelezen

Hellevoetsluis - Geen verleiders die proberen een relatie ‘kapot’ te maken, maar singles die op zoek zijn naar de ware. Dit seizoen heeft het veelbesproken realityprogramma Temptation Island een andere insteek en is daarom ook omgedoopt tot ‘Temptation Island: Love or Leave’. 

Nadat het realityprogramma De Villa in opspraak raakte vanwege grensoverschrijdend seksueel gedrag, schortte RTL eind 2019 alle soortgelijke realityprogramma’s op, waaronder ook Temptation Island. In februari 2020 werd de eerder opgenomen serie uitgezonden en met de nieuwe insteek van najaar 2020 lijkt RTL een ietwat serieuzere invulling aan het programma te willen geven. Uiteraard nog steeds met redelijk schaars geklede deelnemers en een flinke portie intriges en onverwachte wendingen om het nog spannender te maken.

Een van de deelnemers aan het veelbesproken programma is Hellevoeter Mike van Aalst (26). In gesprek met deze fitte Hellevoeter komen we erachter dat hij een serieuze, best romantische man is die niets liever zou willen dan de liefde van zijn leven te ontmoeten.

Hellevoeter Mike is geboren in Spijkenisse en groeide op in Hellevoetsluis. Op basisschool ‘t Schrijverke had hij een leuke tijd vervolgens ging hij naar het Helinium. Tijdens zijn jeugdjaren was hij al sportief en aangesloten bij Hellevoetse verenigingen; hij handbalde bij Handbalvereniging Helius en voetbalde bij v.v. Hellevoetsluis. Mike heeft op het Zadkine College een sportopleiding gevolgd en zijn papiertje behaald. Vervolgens heeft hij de opleiding Allround Operationeel Technicus op het STC in Brielle gevolgd en afgerond. Na het afronden van zijn opleiding is hij direct aan de slag gegaan bij Shell. Naast zijn onregelmatige diensten is hij vijf tot zes keer per week in de sportschool te vinden. Hij heeft het er best druk mee volgens eigen zeggen. “Het is best een drukke bedoening; fulltimebaan, veel sporten, mijn eigen bedrijf opstarten en flink actief op socialmedia.”

Het programma is in een nieuw jasje gestoken. Wat is er anders dit seizoen? “Omdat er best veel kritiek op het programma was, is besloten het concept van de USA over te nemen. Het gaat niet meer om verleiden en vreemdgaan, maar om liefde vinden of om te ontdekken wat er in je relatie ontbreekt. De vier koppels die meedoen gaan twee weken als single leven. Samen met een groep singles verblijven zij samen in een villa en de grote vraag is dan natuurlijk kiezen zij nog steeds voor elkaar? Het gaat er nu niet meer zo aan toe dat er bewust iemands vriendin wordt afgepakt. Er wordt samen gedatet en de koppeltjes kijken dan natuurlijk wel of het gras ergens anders groener is. Het ging er dus een stuk rustiger en normaler aan toe dan de vorige jaren.”

Waarom heb je besloten mee te doen aan ‘Temptation Island: Love or Leave’? “Ik krijg best vaak de vraag waarom ik mee heb gedaan aan Temptation. Voordat ik aan het programma meedeed was ik al een jaar vrijgezel. Toen heb ik best wat gedatet en geprobeerd een nieuwe liefde te vinden. Iemand die uiteindelijk de moeder van mijn kinderen zal gaan worden, daar was ik echt naar op zoek. Maar dat heb ik zelf niet kunnen vinden. Toen ik op een gegeven moment werd benaderd om mee te doen aan ‘Temptation Island Love or Leave’ hoefde ik daar niet zo lang over na te denken. En ik heb er geen spijt van. Natuurlijk kijkt mijn hele familie ook naar de serie. Ik vind zelf dat het een heel leuk seizoen is geworden.”

Waar zou de dame die jouw hart zou kunnen veroveren aan moeten voldoen? “Ik vind het belangrijk dat een vrouw ambitieus, lief en zorgzaam is. Ik wil een eigen bedrijf opstarten, en ik zou het fijn vinden als mijn vriendin me daarin zou steunen. Elkaar helpen en er echt voor elkaar zijn. Dat je echt een team bent in een relatie, dat vind ik belangrijk. Niet tegenover elkaar staan en iedere keer mot hebben, maar samen de wereld aan kunnen. Ik zoek niet zomaar iemand; ik zoek echt iemand om de rest van mijn leven mee te delen en samen kinderen mee te krijgen. De zogeheten speld in de hooiberg.”

Inmiddels zijn de eerste samples voor Mikes eigen kleding brand ‘Gold Oyster’ al gemaakt. “Ik hoop natuurlijk dat ik steeds meer volgers krijg door mijn deelname waardoor ik mijn producten goed kan promoten. En ook zullen mijn contacten met andere deelnemers van Temptation daar aan bijdragen.”

Je hebt behoorlijk wat tatoeages. Heeft de tatoeage Dream Chaser die je op je borst hebt laten tatoeëren een bijzondere betekenis voor je? “Ik jaag mijn dromen na. Ik ben altijd bezig met de toekomst en wil ervoor zorgen dat ik het straks goed voor elkaar heb. Andere tatoeages met een speciale betekenis zijn de initialen en geboortedata van mijn ouders en zusje. De rest is eigenlijk voor de sier.”

Wie aan een programma als Temptation Island meedoet kan soms bakken met kritiek over zich heen krijgen. Hoe was dat voor jou? “Zelf heb ik geen negatieve reacties gekregen op social media, maar ik weet wel van andere deelnemers dat zij soms vervelende reacties en veel kritiek krijgen. Ik heb zelf wel van mensen te horen gekregen dat ze niet snappen dat ik probeer de liefde van mijn leven via zo’n programma te vinden. Dat mag iedereen natuurlijk denken.”

Wat vinden van je ouders van jouw deelname aan het programma? “Mijn familie begrijpt het wel dat ik meedoe. Ze vonden het wel spannend natuurlijk. Maar ze weten dat ik uiteindelijk altijd mezelf blijf en ook geen dingen doe waar ik later spijt van zou krijgen. En dat is belangrijk, want dan kun je ook geen fouten maken.”

In september reisde Mike af naar Zuid-Italië. Vanwege COVID-19 durfde de productie, gezien de snel veranderende ontwikkelingen tijdens de crisis, het dit keer niet aan om af te reizen naar Thailand met hun deelnemers. De laatste seizoenen werd het programma namelijk in de idylle van Thailand met hagelwitte stranden en heerlijke temperaturen opgenomen. Daarom is dit seizoen helemaal in Italiaanse sferen; ze spreken daar de taal van de liefde dus het zou allemaal goed uit moeten pakken?

Hoe was het om mee te doen? “De opnames duurden 14 dagen, ik ben in totaal 17 dagen in Italië geweest. We vlogen als groep single mannen apart naar Italië zodat we de anderen nog niet konden zien. De eerste twee dagen waren we alleen met de mannen in de villa dus dan bouw je al een band op met elkaar. We hadden een superleuke hechte groep. Daarna mochten we ons voorstellen aan de koppels en toen begon het pas echt. We konden het ook echt goed vinden met de meiden (de andere singles) en waren eigenlijk een grote vriendengroep. Ik heb aan mijn deelname een aantal vriendschappen overgehouden. Al met al was het een leuk avontuur.”

Of het Mike is gelukt tijdens zijn deelname aan het programma zijn grote liefde te vinden konden we hem helaas niet ontfutselen. Wil je weten of Mike gelukkig in de liefde is geworden dan kun je de komende weken, in totaal 14 weken lang, de afleveringen van ‘Temptation Island: Love or Leave’ volgen via Videoland. 

Deze week wordt aflevering vier uitgezonden. Volg Mike op Instagram via: mikevanaalst15.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant