Afbeelding
Pixabay
Column

Gers overpeinzingen: Over prinsen en prinsesjes

Algemeen 391 keer gelezen

Hellevoetsluis - Geniet u er ook stiekem van als prinses Eloïse – dochter van prins Constantijn en prinses Laurentien – weer eens in het nieuws is omdat ze iets te enthousiast is geweest op haar Instagram of TikTok account?

Want laten we eerlijk zijn, het is na het overlijden van prins Bernhard zur Lippe-Biesterfeld te rustig geworden op het gebied van reurung rondom onze prinsen en prinsessen. Die oude Bernhard reed tenminste nog wel eens een sportauto in de prak, hield er een buitenechtelijke relatie op na of schoot een bedreigde diersoort naar het hiernamaals. Maar daar wil ik het in deze column helemaal niet over hebben, het gaat hier om onze eigen Hellevoetse prinsen en prinsesjes!

Heeft u de Kiss & Ride zone bij Helinium en Jacob van Liesveldt aan de Amnesty Internationallaan wel eens gezien? Daar zijn de Hellevoetse prinsen en prinsesjes te vinden! Ze worden gehaald en gebracht en zeker op regenachtige dagen doet de parkeerstrook denken aan de stroken op Schiphol waar je buiten Corona-tijd ook altijd zoveel auto’s ziet staan. Wat er bij de school aan ontbreekt zijn die vervelende mannen en vrouwen in gele hesjes, die je komen vertellen dat je er nu echt al te lang staat te wachten, zoals dat op Schiphol het geval is.

Aan de achterzijde van deze scholen is het trouwens nog drukker, daar kunnen de chauffeurs nog dichter bij het gebouw komen zodat de prinsen en prinsesjes minder hoeven te lopen met hun Louis Vuitton tas met schoolspullen er in.

Wilt u jongere prinsen en prinsesjes zien, neem dan begin van de middag eens een kijkje rondom het parkeerterrein van het oude zwembad. Ongelooflijk hoeveel auto’s daar staan als het tijdstip van uitgaan van de school nadert! Het lijkt er op dat het extra druk is nu er meer thuiswerkers zijn, maar ik kan me vergissen. Na het instappen staat er vervolgens een file van de school tot aan de rotonde.

De GGD en de Hellevoetse scholen doen er alles aan om de kinderen gezond te laten eten en drinken, want overgewicht is een probleem voor onze prinsen en prinsesjes. De gemeente draagt ook haar steentje bij want er worden op diverse plaatsen in Hellevoetsluis watertappunten geplaatst, zodat je gezond en lekker kunt drinken. Helaas, de prinsen en prinsesjes zien de watertappunten niet staan. Zij zitten immers op de achterbank bij hun chauffeur, starend naar het scherm van hun telefoon.

Ger den Reijer

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant