Pluk wil heel graag zijn opleiding tot hulphond kunnen afmaken. Volg Pluk op instagram @pluk.op.avontuur .
Pluk wil heel graag zijn opleiding tot hulphond kunnen afmaken. Volg Pluk op instagram @pluk.op.avontuur .

Help Noale en Pluk

Algemeen 475 keer gelezen

Hellevoetsluis - Noale van der Horst, een 24-jarige Hellevoetse, is hartstikke actief! Als je haar tegenkomt met een lach op haar gezicht denk je vanaf de buitenkant dat het heel goed met haar gaat.

Maar helaas, Noale heeft last van mentale problemen die haar behoorlijk afhankelijk maken van de mensen om haar heen. Dat is lastig en Noale probeert er alles aan te doen om zo onafhankelijk mogelijk door het leven te gaan. Dat wil natuurlijk iedere twintiger! Pluk, de hond van Noale is haar steun en toeverlaat. Om nog meer plezier van hem te hebben volgt Pluk de opleiding tot psychosociale hulphond. Een psychosociale hulphond biedt ondersteuning bij de persoonlijke ontwikkeling. Het is een maatje dat steun geeft op vlakken waar spanning, onzekerheid en angst ervaren worden. Deze opleiding is best duur en daarom is Noale een crowdfunding gestart.

Noala vindt het best moeilijk om mensen zomaar om geld te vragen. Maar ze doet er zelf ook echt alles aan om geld in te zamelen. Ze verkoopt eigengemaakte spullen (knuffels, vlaggenlijnen, mondkapjes) van gerecyclede kleding en dekens om het bedrag bij elkaar te verdienen. Kijkt u eens op haar Facebookpagina: Plukkies-Duurzame-Spulletjes.

Alle opbrengsten zijn voor de opleiding van Pluk. “Ik zou een volgende stap in mijn leven kunnen maken, nadat Pluk de opleiding heeft afgerond,” vertelt Noale, “ik hoop dat de mensen mij willen helpen. Wilt u Noale steunen ga dan naar https://gf.me/u/yz28y3

De capriolen van Pluk zijn te zien op Instagram @pluk.op.avontuur.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant