Afbeelding

Vergeet deze twee zaken niet als starter

Algemeen 210 keer gelezen

Wil jij voor jezelf beginnen? Dan komt er flink wat op jou af. Zo moet jij je allereerst inschrijven bij de Kamer van Koophandel. Denk niet dat je na jouw inschrijving klaar bent. Nee, want je moet ook nog andere zaken regelen. Zo moet je bijvoorbeeld nadenken over jouw boekhouding. Wil je dit zelf doen met behulp van een boekhoudprogramma van Ubari.nl of ga je dit toch uitbesteden aan een accountant? Daarnaast doe je er goed aan om als ondernemer een zakelijke rekening te openen. Om jou ervan te overtuigen dat je deze twee zaken echt niet mag vergeten, staan we er in deze tekst uitgebreid bij stil.

Zakelijke rekening openen
Veel startende ondernemers weten niet goed of zij een zakelijke rekening moeten openen. Dit is begrijpelijk, want er bestaat nogal wat onduidelijkheid over. Volgens de wet is het bijvoorbeeld niet verplicht om een zakelijke rekening te openen. Toch doe is het wel verstandig. Waarom? Omdat veel banken het niet accepteren wanneer jij zakelijke betalingen ontvangt op jouw privérekening.
Reden genoeg dus om een zakelijke rekening te openen. Dit is alleen makkelijker gezegd dan gedaan. Je hebt namelijk nogal wat te kiezen wanneer het aankomt op een zakelijke rekening. Zo kun je deze rekening bij talloze partijen openen. Uiteraard wil jij alleen de beste zakelijke rekening openen. Het is op voorhand niet te zeggen waar je deze afsluit. Wat de beste optie is, verschilt namelijk per bedrijf. Daarom raden wij jou aan zakelijke rekeningen met elkaar te vergelijken alvorens je de knoop doorhakt.

Boekhoudprogramma aanschaffen
Naast een zakelijke rekening raden wij jou ook aan om een boekhoudprogramma aan te schaffen. Veel startende ondernemers zijn op dit gebied wat huiverig. Zo´n programma kost immers geld. Toch beleef jij er veel plezier aan. Althans, wel wanneer je kiest voor een boekhoudprogramma waaraan je jouw zakelijke rekening kunt koppelen. In dat geval neemt het programma namelijk de transacties die jij met jouw zakelijke rekening doet, over. Jij hoeft ze dus niet langer handmatig in te voeren. Er zijn daarnaast boekhoudprogramma’s die transacties aan facturen kunnen koppelen. Kies je voor zo´n programma? Dan wordt boekhouden een fluitje van een cent.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant