Daar mag op geproost worden!
Daar mag op geproost worden! Foto: Wil van Balen

Kerstsfeer bij de Hoofdwacht

Algemeen 768 keer gelezen

Hellevoetsluis - Jaco Brand, projectmanager van Gebroeders Blokland, heeft woord gehouden! In september 2019 beloofde hij - in het bijzijn van Michiel de Ruyter - aan de kopers van een ruimte in het nieuwe pand aan de Westkade dat ze met Kerstmis 2020 de sleutel in hun bezit zouden hebben.

De Kerstman zelf kwam woensdag 2 december een kijkje nemen op de binnenplaats van het gloednieuwe complex. Er werd door feestje-cadeau een spetterend optreden verzorgd. De saxofonist speelde muziek in Kerstsferen, er was sneeuw, bubbles en lekkere hapjes. Alle bewoners stonden op de galerij voor hun woning en werden vanuit De Waag door Koen Harsma en zijn mensen verrast met een presentje en een glas om te proosten op hun nieuwe woning. En er werden super-lekkere hapjes geserveerd!

Ank Moree, één van de bewoners, staat op de galerij van de bovenste verdieping en overziet het spektakel. Ze vertelt dat ze dagelijks even naar haar nieuwe huis komt om te genieten van het uitzicht. Ze kan niet wachten tot alles klaar en ingericht is over enkele weken.

De Kerstman straalt van oor tot oor, hoewel dat door zijn haren en baard wat moeilijk zichtbaar is. Kerstman Wim heeft zijn bijbaan als makelaar al weer ruim een jaar geleden stopgezet en vertelt: “Mijn dochter en haar team doen het prima in de zaak en ik geniet van mijn vrije tijd. Dit complex is eigenlijk al vanaf 2008 ‘mijn kindje’ en ik ben blij dat ik vandaag op deze manier getuige mag zijn van hoe mooi het is geworden. De Zeeuw Makelaardij bestaat 15 jaar en we wilden dit jaar iets extra doen, niet alleen voor de bewoners van de Hoofdwacht, maar ook voor de Hellevoeters. Zo plaatsen we bij diverse opdrachtgever kerstbomen met verlichting in de tuin en steunen we de Voedselbank met een gulle gift.”

Denise Moree van De Zeeuw Makelaardij legt heel wat kilometers af om alles in goede banen te leiden. “Er wordt door DDR Productions een mooi filmverslag gemaakt en alles bij elkaar is een ‘gezellige proost’ op het nieuwe appartement een hele happening geworden. De film zal kort na Sinterklaas via social media worden verspreid. De film geeft een mooie impressie van Hellevoetsluis en haar inwoners.” Ondertussen doen de danseressen en saxofonist van feestje-cadeau hun uiterste best, een leuke impressie is te bekijken op youtube.

Winkelpanden
Op de begane grond zijn drie winkelpanden gesitueerd. Één daarvan is gereserveerd door Ruud Kuiper. Zijn bedrijf voor onder andere exclusieve horloges en reparaties is nu nog gevestigd aan de Westkade 41 maar zal binnenkort verhuizen naar een mooie nieuwe lichte ruimte in de Hoofdwacht. Leuk nieuws daarbij is dat zijn dochter Roxan hier begin 2021 haar lang gekoesterde droom realiseert: Rêve by Roxan. Zij verkoopt pre-loved designer tassen, accessoires en fashion.

Kijk voor meer nieuws uit Hellevoetsluis op groothellevoet.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant