Afbeelding

De voetbalkabouters van FC Vlotbrug overwinteren in De Morgenstont

Algemeen 431 keer gelezen

Hellevoetsluis - Richard Meijninger is 15 jaar een actief lid geweest van FC Vlotbrug. Nu hij zelf is gestopt met voetballen, maar wel wat op zijn Vlotje wilde blijven doen, kwam hij - door zijn nu 4- jarige zoon Lucien - op het idee om het Kaboutervoetbal weer nieuw leven in te blazen.

Afgelopen september was het dan zover: op FC voetbalvereniging Vlotbrug werd er gestart met Kaboutervoetbal. Deze groep is bedoeld voor de kleintjes van 4 en 5 jaar. “Het is natuurlijk nog geen ‘echte’ voetbaltraining. Het draait voornamelijk om het plezier van samen lekker buiten bezig zijn, het bevorderen van de motorische ontwikkeling en spelenderwijs kennis maken met voetballen. Ook leren de jongens en meisjes goed met elkaar om gaan, zoals dat hoort in een teamsport. Het gaat voornamelijk om de lol en het samen zijn,” vertelt Richard. Hij lacht: “Soms is het al een wonder als ze tijdens een training allemaal dezelfde kant op rennen”.

Het Kaboutervoetbal bleek een groot succes. Waar men begon met 10 inschrijvingen, rennen er nu wekelijks 24 Kabouters rond die begeleid worden door een flexibele groep van 10 trainers. “Op het moment dat het kaboutervoetbal echt een succes bleek te zijn en de wintermaanden naderden, leek het ons een leuk idee om indoor te overwinteren. Wat zou het jammer zijn, als we een aantal maanden niks konden doen op de woensdagmiddag vanwege de kou. Vooral bij die kleintjes is het belangrijk om gewoon wekelijks bezig te blijven”.

Binnen de WhatsApp groep van het Kaboutervoetbal hebben ze een oproep gedaan voor sponsors zodat er indoor overwinterd kon worden in sporthal De Morgenstont: “Help de Voetbalkabouters de Winter door!”

Richard: “Tot onze grote verbazing was het benodigde bedrag binnen drie dagen geregeld. Onder de ouders van de kinderen was er een aantal met een eigen bedrijf of wist een bedrijf dat met liefde de Kabouterclub van hun (klein)kind wilde sponsoren. Geweldig toch? Nu kunnen we tot eind februari in de sporthal gewoon iedere week doortrainen. Toen we met deze groep begonnen, hebben Peter Hoogstraten, Mitchell Zuijderwijk, Cindy Langendoen en Marco Hoogstraten zich vanuit de vereniging aangemeld om  te helpen met het opstarten van het Kaboutervoetbal.  Aansluitend krijgen we veel hulp van ouders in de vorm van bijvoorbeeld meehelpen van materialen uitzetten, coachen en een wekelijks roulerende groep van plas-moeders. Ook hebben we Nikki, onze huis-fotografe. Zij zorgt elke week voor foto’s zodat de ouders - die er vanwege Corona niet bij mogen zijn - toch op de hoogte blijven. Vanaf dag 1 loopt het op rolletjes. Maar dat we nu, dankzij de sponsoren door kunnen gaan in de winter, is echt de kers op de taart”!

Woensdag 2 december was de eerste indoortraining en werden de sponsors in het zonnetje gezet. “Wij willen Anloma Dierenbenodigdheden, OwnStyle Engeneering & Technical Support, Axima Brandbeveiliging en Remco’s Kaaskraam namens alle Kabouters super bedanken” aldus Richard. 

En niet alleen hebben de ouders ervoor gezorgd dat ze nu indoor kunnen trainen, ze regelden ook dat de Sint nog even langskwam met twee van zijn voetbalpieten. De Kabouters waren uiterst verbaasd, vooral toen bleek dat de Sint geen onverdienstelijk keeper is. En alhoewel de avond niet meer stuk kon voor deze peuters, moeten er natuurlijk nog wel prioriteiten gesteld worden. Zodra er een Kabouter roept: ‘ik moet plassen!’, staat er meteen een plas-moeder paraat die zorgt dat de kleine Vlotbrug-speler in spe zo snel mogelijk naar het dichtstbijzijnde toilet wordt gebracht, Het blijven natuurlijk wel hele kleine kaboutertjes!

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant