Archieffoto van de jaarmarkt uit 2019.
Archieffoto van de jaarmarkt uit 2019.

Grootenhoek Jaarmarkt 2021!

Algemeen 893 keer gelezen

Hellevoetsluis - Het was een bewogen jaar voor verpleeghuis de Grootenhoek. Ondanks de huidige beperkingen is de jaarmarktcommissie al weer druk bezig met het maken van plannen voor 2021.

Brand
We praten bij met Ton Pollemans. “De jaarmarkt kon dit jaar helaas niet doorgaan vanwege de corona. Ook hebben we helaas de winterfair moeten afblazen. Daarnaast hebben we een brand te verwerken gekregen. Daar gingen onze kerstspullen voor de winterfair. Bij de brand werd ook de geparkeerde rolstoelbus behoorlijk beschadigd. Ja, dat was even een periode vol tegenslag. Maar, we zijn er goed uitgekomen!”.

Nieuwe bus
“Leo de Jong, onze rolstoelbus coördinator, heeft ervoor gezorgd dat de bus weer werd gerepareerd. En toen we werden getipt dat we voor de laatste keer gebruik konden maken van de gunstige fiscale regeling voor een nieuwe bus is het gelukt om - met bijdragen van de Stichting Cultuur en Recreatie Bevordering Hellevoetsluis en sponsoren van de Rotary voor een jaarlijkse bijdrage - een nieuwe bus te bestellen.

Jaarmarkt en loterij 2021
Ton is ondanks de tegenslagen enthousiast voor het komende jaar. “We hebben besloten dat de volgende jaarmarkt op zaterdag 20 maart 2021 aanstaande wordt gehouden. En er komt ook weer een loterij. De vergunningen moeten tijdig worden aangevraagd en we hebben in de commissie besloten dat ook te gaan doen. Ook denken we na over alternatieven, mocht het nog niet mogelijk zijn om bezoekers in het gebouw Grootenhoek toe te laten. Dan maken we het horeca gedeelte op het Grootenhoekplein en plaatsen we kramen op de rotonde en in de boomgaard. Op het grasveld bij de dierenweide kunnen ook een paar kramen staan en ook aan de achterzijde van het gebouw. Verder kunnen kramen geplaatst worden achter de keuken."

Optimisme
Met goede moed gaan de vrijwilligers weer aan de slag voor de komende periode; ze zien de toekomst positief tegemoet. "Uiteraard houden we ons aan alle regels en moeten we afwachten hoe en ander zich ontwikkelt,” rondt een optimistische Ton Pollemans ons gesprek af.

Zet het in je agenda
“We gaan er van uit dat 2021 gewoon weer een mooi jaar wordt. Zet 20 maart 2021 maar alvast in je agenda!

We hopen op een mooie opkomst, hoe het ook gaat verlopen. En natuurlijk weer een hele mooie opbrengst. We doen het tenslotte allemaal voor onze bewoners. Met het geld dat we ophalen kunnen we leuke dingen organiseren voor de mensen."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant