Het prentenboek ‘De avonturen van Maas en zijn magische eenhoorn’
Het prentenboek ‘De avonturen van Maas en zijn magische eenhoorn’

De avonturen van Maas en zijn magische eenhoorn

Algemeen 700 keer gelezen

De avonturen van Maas en zijn magische eenhoorn, geschreven door Agnita Roosch-Twigt, is een prachtig en vooral bijzonder prentenboek over de avonturen die Maas met zijn eenhoorn beleeft. 

Het gaat over ziek zijn, moed, geduld, trots zijn, feest vieren en vriendschap. Ieder hoofdstuk eindigt met een vraag waardoor ouder en kind in gesprek gaan over de soms moeilijke onderwerpen in het leven. Hoofdpersoon van het boek is Maas, een ongelooflijk sterke jongen van 7 jaar die onlangs de diagnose kanker kreeg.

De netto opbrengst van het boek gaat naar het Prinses Màxima Centrum, het kinderoncologisch centrum van Nederland. https://foundation.prinsesmaximacentrum.nl/nl/

Avonturen 
Ga je mee op reis? Maas en zijn magische eenhoorn Uni-Pop-Corn gaan op reis. Ze maken allerlei avonturen mee. Ieder avontuur bestaat uit een tekening met een kort verhaal en een vraag die uitnodigt tot een gesprek. De vragen gaan over de belangrijke dingen in het leven zoals ziek zijn, moed houden, geduld hebben, feestjes en vrienden. De verhalen en vragen sluiten aan bij de belevingswereld van kinderen. Het boek kan in één keer worden uitgelezen of één avontuur per keer.

Aanleiding
Begin september 2020 ontdekken artsen bij de zevenjarige Maas kanker. Maas ondergaat een intensief behandeltraject in het Prinses Máxima Centrum. Agnita, vriendin van de ouders van Maas, maakt elke paar dagen een tekening van een avontuur van Maas en zijn magische eenhoorn met een kort verhaal en een vraag. Deze tekeningen en verhalen zijn nu gebundeld in dit prachtige prentenboek.

Steunt u ook de Prinses Máxima Foundation? 
Door het prentenboek ‘De avonturen van Maas en zijn magische eenhoorn’ te kopen, draagt u bij aan de Prinses Máxima Foundation. Hiermee steunt u het kinderoncologisch centrum. Het boek is een prachtig geschenk voor (klein)kinderen, collega’s en relaties. De verkoopprijs bedraagt €14,95. Hiervan gaat bijna €10,- naar het goede doel. Dit is de netto opbrengst van het boek.

Verkooppunten 
Het prentenboek is vanaf 12 december te koop bij onder andere M Labels – Mildenburglaan 20 Oostvoorne, Bruna – Stationsweg 8a Oostvoorne, R-Styled – Zandweg 1 Oostvoorne en Edwards Hair & Care bijoux - Hoonaartstraat 68 Hellevoetsluis.

U kunt het boek ook nu al reserveren door een mail te sturen naar deavonturenvanmaas@gmail.com met uw naam, adres, telefoonnummer en het aantal boeken dat u wenst te bestellen. U ontvangt een betaalverzoek voor het aankoopbedrag en een bericht wanneer de boek(en) binnen zijn. De boeken kunnen worden opgehaald op de Van der Meerweg 22A in Oostvoorne. Dit kan vanaf 12 december op zaterdagen en zondagen tussen 12 en 15 uur.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant