Afbeelding

Kerstliederen zingen in coronatijd met Hanna Rijken

Algemeen 189 keer gelezen

Mist u dat ook zo in deze moeilijke corona periode? Het samen de lofzang brengen aan onze Schepper. Het is een wezenlijke taak van de kerk. Het bindt ons samen tot een geheel. Gelukkig wordt er in de online kerkdienst door een kleine bezetting van de cantorij- of gemeenteleden wel gezongen en daar genieten we ook van.

Maar wat zou u ervan vinden om online (via de Laptop of Ipad) met heel veel mensen, gemeenteleden en niet-gemeenteleden, cantorij- en koorleden en voorgangers in Nederland, kerstliederen te zingen? Online is dat allemaal mogelijk. Zou dat niet geweldig zijn?

Enkele cantorijleden hebben contact gezocht met Hanna Rijken, kerkmusicus en theoloog. Zij doet onderzoek naar het effect van het gemis van zingen met elkaar in de kerk. Gevoelens van eenzaamheid worden door veel mensen ervaren. (Kerk)mensen dreigen elkaar kwijt te raken. Met name in de komende Adventstijd zullen we het zingen extra missen.

Daarom is er nu een project in voorbereiding. In de Adventsweken kunnen mensen online onder leiding van Hanna Rijken vierstemmig Kerstliederen oefenen, op donderdagavond, van 19.30 uur tot 21.00 uur. U kunt zich per email opgeven, waarna u een link ontvangt die u op de betreffende avonden, 3 december, 10 december en 17 december kunt aanklikken, waarna de verbinding volgt.(klikt u wat vroeger dan weet u hoe het werkt.) Op 24 december, de middag voor Kerst van 14.30 – tot 17.00 uur zullen we samen zingend een viering beleven, waarbij enkele zangers uit het land, in een kerk of kapel, ons voorgaan in de zang, o.l.v. Hanna en de begeleider. Op de dinsdag middag voorafgaand aan de donderdag ontvangt u een link om de bladmuziek te downloaden en uit te printen.

Zij zijn enthousiast over dit initiatief. Door een gedeelde ervaring van online zingen, kwamen ze op de gedachte hoe fijn het zou zijn, als we gedurende deze coronatijd online les konden krijgen in het zingen van kerkelijk repertoire, in de stijl van koorzang of zingen als Cantorij. Ze hebben contact opgenomen met Hanna Rijken en zie het resultaat. Bij haar leefde dezelfde gedachte. Wordt u ook enthousiast? Zo ja, stuur dan een mailtje naar ineke.sloots@upcmail.nl Met jullie toestemming zal zij Hanna Rijken op de hoogte stellen van het emailadres van mensen die geïnteresseerd zijn. Zij houden u op de hoogte van de ontwikkelingen rond het project.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant