Het braakliggende terrein waar voorheen jarenlang het wijkgebouw in de voormalige basisschool De Ploegschaar was gevestigd.
Het braakliggende terrein waar voorheen jarenlang het wijkgebouw in de voormalige basisschool De Ploegschaar was gevestigd.

Voorlopig nog geen schot in nieuw buurthuis Ploegschaar

Algemeen 556 keer gelezen

Hellevoetsluis - In september leken de voorlopige plannen voor de bouw van de nieuwe buurtkamer aan De Ploegschaar en de buitenruimte eromheen klaar te zijn. Als de raad in oktober akkoord zou gaan met de financiën dan zou B&W zo snel mogelijk starten met de uitvoering en eind 2021 zou het project opgeleverd kunnen worden.

Zo makkelijk bleek echter niet te gaan. Tijdens de commissievergadering ZWO in oktober werd de kwestie rond de buurtkamer aan de Ploegschaar besproken door de commissieleden en wethouders Schop en Van der Velde. Opvallend was dat er geen insprekers vanuit de wijk waren. Ook was het verschillende partijen niet duidelijk waarom de stukken besloten waren en er werd gevraagd de vertrouwelijkheid ervan op te heffen. Zowel D66, CDA IBH als VVD gaven aan dat de overschrijding van het richtinggevend budget in het plan van het college veel te fors is. In 2019 werd het benodigde budget €550.000,- geacht, in september 2020 werd het budget op €860.000 geschat om het project te kunnen realiseren. Wethouder Schop stelde dat de bouwkosten in het algemeen op dit moment zeer hoog zijn. 

Tijdens de laatste raadsvergadering werd het punt van de raadsagenda gehaald. Het college zal het eerste kwartaal 2021 met een nieuw voorstel ter tafel komen waarover de raad zich zal buigen. Voorlopig moeten de bewoners rondom voormalige wijkgebouw het nog even met dit uitzicht doen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant