De Wet zorg en dwang (Wzd) zorgt voor betere bescherming van mensen met dementie
De Wet zorg en dwang (Wzd) zorgt voor betere bescherming van mensen met dementie

Bijeenkomsten vrijheid en veiligheid dementie online

Algemeen 221 keer gelezen

De Wet zorg en dwang (Wzd) regelt de rechten bij onvrijwillige zorg. Bijvoorbeeld voor mensen met dementie. De wet geeft je naaste vrijheid, maar zorgt ook voor veiligheid. Wil je meer weten, meld je dan aan voor de online informatiebijeenkomsten die Alzheimer-Nederland organiseert.

De Wet zorg en dwang (Wzd) zorgt voor betere bescherming van mensen met dementie. De wet draait om vrijheid en veiligheid van je naaste. Zorgmedewerkers mogen geen zorg geven waar je naaste zich tegen verzet. Dat noem je onvrijwillige zorg. Maar wat betekent dat precies? En wat doen ze als de zorg echt nodig is? Voor veel mantelzorgers is dat nog niet duidelijk. Daarom organiseert Alzheimer Nederland drie online informatiebijeenkomsten. Wil je meer weten over de Wzd en de rechten van je naaste en jouzelf? En wat je moet doen als je naaste zorg weigert? Via onderstaande link kun je aanmelden voor één van de online informatie- bijeenkomsten.

Wanneer?
De online bijeenkomsten vinden plaats op: maandag 30 november van 19.00-20.30 uur, donderdag 3 december van 19.00-20.30 uur, vrijdag 11 december van 13.00-14.30 uur. De bijeenkomsten vinden online plaats via Zoom. Er zijn maximaal 20 plaatsen per keer. Via de link kan je je aanmelden voor de online bijeenkomst https://www.dementie.nl/nieuws/bijeenkomsten-over-vrijheid-en-veiligheid

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant