Afbeelding
Foto: Wil van Balen & Adrie Holleman

Schip ahoy! Rotterdams lichtschip Vessel 11 naar Hellevoetsluis gesleept

Algemeen 1.263 keer gelezen

Hellevoetsluis - Vanochtend in alle vroegte werd het rode lichtschip Vessel 11 vanuit de Wijnhaven in Rotterdam naar de Haaven van Hellevoetsluis gesleept door twee sleepboten. 

Vessel 11 neemt tijdens deze tweede lockdown de mogelijkheid om het schip in droogdok Jan Blanken te zetten om de tienjaarlijkse inspectie aan de onderzijde van schip uit te voeren. Het rode lichtschip ligt normaal gesproken afgemeerd in centrum Rotterdam. Het Britse lichtschip uit 1951 werd gebruikt als mobiele vuurtoren aan de zuidkust van Wales in de Ierse zee. In 1995 is het schip van de sloop gered en naar Rotterdam gesleept. Het schip werd gerestaureerd en is in gebruik genomen als horecalocatie. Op dit moment is het een Britse gastropub waar, voor de coronatijd, regelmatig live muziek te horen was en evenementen werden georganiseerd. Vanwege de coronacrisis is de bar en het restaurant gesloten tot april 2021 en wordt deze periode gebruikt om groot onderhoud uit te voeren.

Het rode lichtschip ligt nu afgemeerd aan de Koningskade slechts een paar ligplekken verwijderd van ‘ons eigen’ oranje lichtschip 12 Noord Hinder. Maandag 23 november wordt Vessel 11 gedokt.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant